Probleme de siguranţă în şcoli - în unele se intră pe unde se iese

 

Siguranța copiilor este una dintre preocupările principale ale părinților. Din acest motiv și Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) este interesat de măsurile de protecție pe care le-au luat unităţile de învăţământ botoşănene în caz de incendiu, catastrofă naturală sau pentru protejarea elevilor de alte incidente violente. În acest scop s-a înaintat o adresă către toate şcolile din judeţ în care s-a solicitat o situaţie a măsurilor luate pentru creşterea gradului de siguranţă atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice.
Reprezentanţii IŞJ aşteaptă în continuare răspunsul la solicitările trimise către şcolile şi liceele din Botoşani pentru a le raporta fiecare cum stau la capitolul măsuri de siguranţă. „Am trimis o adresă în școli referitoare la măsurile pe care le-au luat unităţile de învăţământ pentru creşterea gradului de siguranţă. Până la data de 8 noiembrie au răspuns solicitării un număr de 87 de unităţi de învăţământ”, a declarat Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct.
50 de şcoli au intrarea pe unde este ieşirea
Până în prezent trebuie să mai trimită un răspuns la adresa trimisă de Inspectorat 6 instituţii de învăţământ din mediul urban şi peste 20 din mediul rural. În urma analizării rapoartelor primite până în momentul de față, inspectorii şcolari au constatat că aproape jumătate din şcolile din judeţ au o singură cale de acces, lucru care în unele situaţii ar putea pune viaţa elevilor în pericol. „De exemplu 50 de unităţi de învăţământ afirmă că au o singură cale de acces în şcoală, 48 de unităţi de învăţământ au două căi de acces asigurate de către profesorul de servici sau personalul de pază, deci sunt supravegheate, 30 de unităţi de învăţământ au personal de pază, 72 sunt împrejmuite cu garduri, au planuri pază avizate de poliţie 48 de unităţi de învăţământ”, a mai spus Daniel Botezatu.
Elsa ŞEICA