PRIMELE mașini care se vor ridica de pe străzile orașului

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit printr-o decizie din mai anul acesta că ridicarea mașinilor conform unor hotărâri date de consiliile locale este ilegală. Magistrații au răspuns pe atunci unei sesizări venită de la Avocatul Poporului. S-a cerut o lege unitară pentru aplicarea acestei măsuri acolo unde conducătorii auto parchează neregulamentar. 

 

Ridicarea mașinilor a luat o pauză de câțiva ani la Botoșani. Și va fi cel mai probabil reluată, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat. 

Până la aplicarea acestei măsuri însă, altele sunt autoturismele ce sunt vizate a fi îndepărtate de pe domeniul public de la Botoșani. 


”Deocamdată nu vorbim de procedura de ridicare care știți că a fost la un moment dat întreruptă, din cauza unei decizii a Curții Constituționale, rezolvată de altfel între timp, prin altă variantă. Dar nu ne punem problema acum numaidecât a ridicării”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Primarul a declarat că a dat deja temă de lucru salariaților cu atribuții din instituție să identifice soluția legală pentru ridicarea rablelor care ocupă domeniul public în condițiile în care locurile de parcare sunt tot mai puține la Botoșani. 

”I-am rugat pe cei care direct răspunzători, avem peste 130 de mașini în momentul de față în municipiul Botoșani, hârburi. Abandonate, care nu s-au ridicat în ultimii ani deloc. Hai să le ridicăm prima dată pe alea. Dar respectând legea și procedurile. Dacă nu o să facem așa o să ne trezim iar cu niște procese. Au fost niște cetățeni care au spus: nu ați ridicat cum trebuia, mașina mea chiar dacă nu-i dădea nimeni 100 de euro pe ea, valora deja 30.000 de euro”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

O variantă pentru aplicarea regulamentului privind parcarea și serviciul de ridicare al autoturismelor a fost ca Eltrans să preia acest serviciu. (G. E.)

 

Vezi și: Liber la ridicat maşini, regulamentul de circulaţie adoptat în unanimitate