La finalul turului pe la toate obiectivele din parcul Cornișa, oaspeții și toți cei care au contribuit la această investiție au ajuns în incinta patinoarului unde a fost amenajată o scenă pe care au fost invitate să vorbească oficialitățile.
Primarul Cătălin Flutur a făcut o trecere în revistă a anilor în care s-a muncit pentru Cornișa și a încercat să îi reamintească pe toți cei care au pus umărul la acest proiect. Și fiindcă au fost mulți, a promis că va fi scoasă o broșură în care nici un nume să nu fie uitat.
Cătălin Flutur a remarcat că după mai bine de un deceniu a ajuns în ziua în care a avut loc și inaugurarea, deschiderea acestui parc perceput de mulți mai degrabă ca un vis frumos decât un fapt ce urma să se concretizeze în realitate.
„Sunt aproape convins că momentul final nu putea să umple cu nimic ceea ce ați văzut dv. Vă mulțumesc în primul rând că aveți venit la Botoșani, cei care nu sunteți din Botoșani. Ați venit în zi de mare sărbătoare pentru noi pentru că mâine și poimâine alocăm două zile de sărbătoare prilejuite de Zilele Orașului. Un lucru demn de remarcat este că anul acesta este poate mult mai important decât alți ani, pot să vă spun că Botoșaniul împlinește 850 de ani de la atestare”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Edilul șef a oferit și detalii tehnice din proiect și a arătat că valoarea totală a proiectului a fost de 82 milioane de lei cu TVA din care 27 de la Uniunea Europeană.
„Vreau să le mulțumesc botoșănenilor care au avut răbdare cu noi până am reușit să deschidem acest obiectiv. Tot din datele pe care le-am pregătit o să vă spun că acest proiect l-am depus undeva în decembrie 2008 când am făcut studiul de fezabilitate și a stat o perioadă pe lista de așteptare. Finanțarea am semnat-o pe o sumă mult mai mare de 10 milioane de euro în anul 2011. În 2013 am reușit să facem licitația și de atunci, foarte, foarte mulți oameni, constructori, diriginți de șantier, proiectanți au muncit aici. Nu a fost ușor”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Primarul a mai arătat că dacă nu ar fi existat o simplă idee și fondurile europene, ceea ce are astăzi orașul Botoșani nu ar fi existat.
Și ușor, ușor Botoșaniul ar fi rămas uitat pentru că și turismul cultural este din ce în ce mai anemic în ultimii ani.
Astăzi însă Botoșaniul are un parc unic la nivelul Moldovei, prin complexitatea acestui obiectiv.
„Suntem absolut convinși că Botoșaniul va fi pus pe harta turistică a țării și în afară de toți botoșănenii noștri, vor veni și alții din județe învecinate și de peste graniță”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
De altfel, la inaugurarea Cornișa au fost prezente și delegații din Republica Moldova și Ucraina, cu jurnaliști din aceste state care să prezinte la posturile lor parcul Cornișa.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL: