Încă nu s-a început asfaltarea bulevardului George Enescu, acolo unde încă se lucrează la pavelarea trotuarelor, în schimb s-a trecut la scoaterea bordurilor de pe o stradă paralelă.
Mai exact de pe Mihail Kogălniceanu, care de luni dimineaţă a intrat în reperaţii. Până la amiază se eliminaseră deja bordurile pe un sens, de la aleea cu acelaşi nume până la Biserica Sfinţii Ierarhi. Iar lucrările de acest gen au continuat pe parcursul săptămânii.
Edilii susţin că SC Conrec SA, societatea care execută lucrările, are mai multe echipe care acţionează în mai multe locuri din oraş astfel încât nu este ceva în neregulă să se intervină la trotuarele unei străzi în timp ce la cea apropiată carosabilul încă nu a fost reparat.
„Nu este aceeaşi echipă care se mută dintr-o parte în alta, sunt echipe care lucrează în paralel. Unele lucrează mai repede. Şi lucrările sunt mai micuţe pe alte străzi şi se mută de pe una pe alta. Bulevardul George Enescu este o lucrare foarte mare, care vă asigur că o să arate foarte bine. O să vedeţi, o să vă placă foarte mult”,
Marian Murariu, viceprimar Botoşani.
Pe strada care a intrat la începutul săptămânii în reparații trotuarele doar se vor asfalta fiindcă nu are rang de bulevard ca să se paveleze.
”Pe Mihail Kogălniceanu trotuarele erau extraordinar de avariate, de distruse, bordurile erau pe jumătate mâncate. Scoatem complet bordurile vechi, montăm borduri noi și refacem trotuarele. Este aceeași tehnologie (...) Este bine că se face, cetățenii sunt foarte bucuroși, nu s-a mai interveni acolo de pe vremea lui Ceaușescu, îmi arătau și zone unde băltește apa, vom mai monta niște guri de scurgere”,
Marian Murariu, viceprimar Botoşani.
Este supus modernizării tronsonul delimitat de străzile Bucovina și Primăverii, lucrările urmând să dureze maxim o lună.
Circa 4 milioane de lei are Primăria Botoșani incluși în buget pentru reparații curente la străzi în acest an, mai puțin decât în 2016.