Primăria face reclamă la Modern Calor cu preţuri mari la gaz

 

Societatea de termoficare a municipiului Botoşani, Modern Calor, promite botoşănenilor facturi mai mici decât cele de care au parte proprietarii de centrale termice pe gaz. În prezent compania municipalităţii are în jur de 13.000 de abonaţi, printre aceştia regăsindu-se şi firme mari, cum ar fi Carrefour şi Uvertura Mall.

Şefii Primăriei anunţă o majorare de peste 80% a preţurilor la gaz

Modern Calor CET nou Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că tarifele societăţii de termoficare pentru căldură şi apă caldă vor fi într-un an de zile semnificativ sub cele ale E.ON Gaz. Potrivit edililor, până în 2014 creşterea preţului la gazul metan va fi de peste 80% faţă de 2011. „Cei care sunt în zona în care pot avea căldura de la Modern Calor trebuie să se gândească foarte bine dacă este bine să îşi menţină centralele termice pe gaz sau este bine să treacă la Modern Calor. Rezumatul ideilor ar fi următorul, preţul actual din februarie, fără majorarea de 5%, este la ei mai mic decât preţul la gaz fără a lua în calcul cheltuielile cu personalul”, a declarat viceprimarul Viorel Iliuţă.

„Există acel trist episod din 2002-2003”

Acesta susţine că, în prezent, compania municipalităţii dispune de instalaţii moderne, în urma implementării unui proiect cu finanţare europeană, iar serviciile societăţii s-au îmbunătăţit în mod semnificativ. ”Lumea are reticenţe din ce motive? Pe de o parte există acel trist episod din 2002-2003 în care au rămas fără căldură, atunci mi-am pus şi eu centrală, după aceea există tristele episoade ale celor care sunt obligaţi să plătească cheltuielile de încălzire din condominiu şi ei sunt debranşaţi de acolo. Mai există şi trista experienţă a celor care dau drumul la apă caldă şi aşteptau jumătate de oră sau până a doua zi dimineaţă să se încălzească, lucrurile astea s-au schimbat şi lumea nu ştie asta”, a mai completat viceprimarul de Botoşani.
Conform unui comunicat de presă emis de SC Modern Calor SA, o serie de analize cu privire la consumul mediu zilnic la cele 14 unităţi de învăţământ racordate la reţeaua de termoficare centralizată arată că valoarea actualizată a economiilor făcute din bugetul local este de aproximativ 34% faţă de situaţia în care aceste unităţi s-ar încălzit prin centrale proprii.
CITEŞTE ŞI:
 Facturi la apă şi căldură reclamate la Protecţia Consumatorilor