Și-a ales această meserie în urma unui an de voluntariat pe care l-a susținut în Israel, la Crucea Roșie.
Provenind într-o familie de evrei originari din Botoșani, care au plecat ulterior din România, Dr. Morad Iancu a decis să se întoarcă în țara natală a părinților săi pentru a face Facultatea de Medicină.
“În Israel, la vârsta de 16 ani, elevii trebuie să facă un an de voluntariat în diverse locuri – poliție, pompieri, azile de bătrâni etc. Eu am ales să fiu voluntar la Crucea Roșie și acolo m-am îndrăgostit de profesia de medic: deși eram obligați să mergem doar de două ori pe săptămână, eu făceam voluntariat zi de zi”, a declarat medicul Morad Iancu, într-un interviu acordat wall-street.ro.
Spune că a ales România și pentru că Facultatea de Medicină de aici este de o calitate ridicată.
Deși, inițial, își propusese ca după terminarea facultății să se întoarcă în Israel, Dr. Morad a primit o bursă pentru a se specializa în chirurgie plastică și estetică în România. Și a decis să rămână aici definitiv.
“Chiar din timpul rezidențiatului mi-am deschis primul cabinet de medicină estetică, la un subsol, undeva pe Calea Moșilor. Pe atunci, chirurgia estetică era un subiect tabu în întreaga lume, nu doar în România”, își amintește medicul.
După primul cabinet, a urmat o clinică mai mare, alta și mai mare, pentru ca apogeul să aibă loc în primăvara acestui an, când medicul va deschide o clinică de chirurgie plastică și estetică în zona Piața Floreasca, în urmă unei investiții care se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, bani proveniți din fonduri proprii.
„Va fi o clădire de șase etaje, cu cabinete medicale pentru mine și colaboratorii mei. Vom avea aparatură de ultimă generație, cu tehnologie din Japonia, SUA și Israel. Pe lângă chirurgie plastică și estetică, avem în plan să acoperim și domenii cumva complementare precum dermatologia sau oftalmologia”, declară dr. Morad Iancu.
Dar este oare pandemia - când stăm mai mult în casă sau ieșim cu fața pe jumătate acoperită – o perioadă bună pentru a extinde un business în domeniul frumuseții? Surprinzător, poate, pentru unii, se pare că răspunsul dat de cifre este “da”.
Deși la începutul pandemiei aveam în minte și scenarii pesimiste, realitatea s-a dovedit a fi diferită: în 2020 am înregistrat o creștere de circa 10% a cifrei de afaceri, până la 2 milioane de euro“, afirmă medicul estetician.
Singurul segment care s-a prăbușit a fost turismul medical, mai exact cetățeni străini care vin aici pentru a-și efectua diverse intervenții, care reprezentau, înainte de pandemie, aproximativ 15% din totalul încasărilor. Dar dispariția acestui segment de clienți a fost compensată prin creșteri substanțiale pe toate celelalte direcții. Care sunt explicațiile?
“Mi-am întrebat pacientele de ce vor totuși să își facă anumite tratamente deși stăm mai mult izolați în acesta perioadă. Răspunsul majorității a fost că își fac aceste intervenții pentru ele, pentru confortul lor psihic, nu pentru a le etala celorlalți. În plus, multă lume a văzut acum o altă oportunitate: lucrând de acasă, pot să își facă recuperarea oricând, nu ca în trecut când își luau concediu pentru a-și reveni după intervenții”, a explicat medicul.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: