Pompierii botoșăneni și-au încheiat a doua misiune în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații - VIDEO

Pompierii botoșăneni și-au încheiat, seara trecută, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații.

 

Salvatorii din Botoșani în sprijinul oamenilor afectați de inundații

 

Timp de cinci zile, aceștia au intervenit pentru evacuarea apei și mâlului din 34 de gospodării, case și anexe de pe străzile Ion Creangă, Luceafărul și Nicolae Grigorescu, dar și din curtea Școlii Gimnaziale „Prof. Emil Panaitescu” din localitatea Cudalbi. Totodată, au făcut tot posibilul pentru a salva și bunurile oamenilor.

 

Au mai acționat pentru curățarea drumurilor locale, podețelor și rigolelor de aluviunile aduse de ape și pentru încărcarea deșeurilor. În total, au fost decolmatate 45 de podețe și mai multe șanțuri pe o distanță de aproximativ 3.500 de metri liniari.

 

Duminică seară, în contextul codului roșu de precipitații abundente, salvatorii din Botoșani au participat la evacuarea populației și monitorizarea zonelor aflate în pericol de a fi inundate, în localitățile Tîrgu Bujor și Băneasa.

 

Pe lângă înlăturarea efectelor inundațiilor, cei 52 de pompieri botoșăneni au oferit și suport emoțional oamenilor afectați.

 

Aceasta a fost a doua misiune a pompierilor din Botoșani în zonele afectate de inundații. În perioada 19 - 22 septembrie 2024, alți 32 de salvatori botoșăneni au intervenit pentru evacuarea apei și mâlului din peste 60 de gospodării, case și anexe de pe străzile Valea Satului, Aleea Privighetorii și George Coșbuc din localitatea Slobozia-Conachi.

 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) monitorizează constant situația pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

 

Informare preventivă

 

În fața naturii dezlănțuite fiecare dintre noi trebuie să știe cum să reacționeze, iar cele mai importante sunt măsurile de protecție, luate din timp. Așadar, aveți grijă să curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 

 

Nu aruncaţi peturi, alte ambalaje sau resturi vegetale în albiile apelor curgătoare și nici în şanţurile sau canalele de colectare a apei. 

 

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

 

Pe platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII PREGĂTIT” pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteţi proteja în diverse situaţii de urgenţă, generate de fenomene meteo extreme.