Poezii, dans şi „îndrăgosteli” pe întuneric sub geamul primarului – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Peste o sută de botoşăneni au răspuns invitaţiei adresată de Primărie şi mai multe organizaţii neguvernamentale de a sărbători „Ora pământului”.Toţi aceştia s-au strâns sâmbătă seară în faţa instituţiei şi timp de aproximativ o oră au ţinut să atragă atenţia asupra importanţei economisirii energiei electrice.

La 20:30 toate luminile din Piaţa Revoluţiei au fost stinse ca un semnal dat tuturor botoşănenilor. În schimb, au fost aprinse sute de lumânări, brăţări şi ochelari fluorescenţi. Manifestarea a debutat cu un flashmob pe deja celebra melodie „Ai si eu te pego” a lui Michel Telo, interpretată de această dată de copiii de la „Vis de artist”. Participanţii la flashmob au purtat brăţări şi ochelari fluorescenţi, pe care Asociaţia B-Right Media i-a pus la dispoziţie în cadrul proiectului „Be Right- Centru de Voluntariat la Botoşani”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune. Au cântat şi dansat copii și tineri din Botoșani, Dorohoi, Roma, Bucecea, Săveni, Coțușca, Vlădeni, Draxini, Dersca, iar momentul muzical a fost coordonat de profesorii Florin Ciobanu și Cătălina Constantinovici. O bună parte a oamenilor prezenţi la intrarea în Primărie, chiar sub geamul cabinetului edilului şef Cătălin Flutur, au dansat în ploaie. De altfel, precipitaţiile nu au afectat mai deloc acţiunea. Aceasta a cuprins şi un moment în care, cu contribuţia actorului Marius Rusu de la Teatrul Vasilache, câţiva tineri au trebuit să recite poezii pentru fete ascunse de văluri, care îşi descopereau faţa abia la finalul „momentului artistic”. „Carnaval medieval la lumina lumânărilor”, a fost denumirea acestui moment.



Viceprimar surprins de participarea numeroasă
La manifestare a fost prezent unul dintre viceprimari, care a premiat asociaţiile ce s-au implicat în organizarea evenimentului. „Pentru noi înseamnă să participăm împreună cu lumea largă la un strop de economie, pentru a înţelege faptul că, consumând energie electrică, poluăm atmosfera. Să ne abţinem pentru o oră să poluăm atmosfera”, ne-a declarat Cătălin Alexa. Acesta a remarcat prezenţa mai numeroasă faţă de ceilalţi ani: „am fost surprins de asemenea participare şi normal că a ieşit puţin mai haotic”. În organizarea acţiunii s-au implicat, pe lângă municipalitate, Consiliul Judeţean al Elevilor, Asociaţia B-Right Media, Asociaţia Culturală „Vis de artist”, Asociaţia Culturală „Cheia Sol”, Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, Asociaţia Il Girotondo, Centrul Europe Direct, Asociaţia Culturală „Adrian Enache”, Asociaţia Medo.
41 de oraşe din România au sărbătorit Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF- România, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume. Ora pământului este coordonată în România de o botoşăneancă, Ioan Beţianu. 




























VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT ANUL TRECUT DE ORA PĂMÂNTULUI:
 “Ora Pământului” sub geamul prefectului, cu lumină de la Buhăianu - GALERIE FOTO
CITEŞTE ŞI:
 Primarul invită botoşănenii să stingă lumina pe final de lună