PETIȚIE la Primărie și CJ din partea botoșănenilor cu case din zona Lebăda - SOLICITĂRILE oamenilor

O petiție semnată de oamenii care locuiesc pe șoseaua Iașului a fost depusă atât la Primăria municipiului Botoșani cât și la Consiliul Județean.

 

Oamenii din zona Lebăda susțin că au mai multe nemulțumiri pe care doresc să le împărtășească cu autoritățile locale.

 

„Această petiție se vrea una a promovării dialogului între comunitate și administrația locală, dar și a responsabilizării. În calitatea noastră de contribuabili, considerăm că dintr-o parte din banii pe care îi plătim ca taxe și impozite ar trebui să beneficieze și comunitățile noastre, prin programe de îmbunătățire a infrastructurii și nu numai, în final pentru creșterea calității vieții, membrilor acestor comunități”

mesaj din petiție

 

Problemele menționate de botoșănenii din zona Lebăda sunt privitoare la:

1.Infrastructura – Deși face parte din municipiul Botoșani, șoseaua Iașului NU beneficiază de instalații de apă și canalizare. Proprietarii caselor s-au conectat la rețeaua de apă a orașului din bugetul personal și cu eforturi considerabile. Nu există canalizare fiind nevoiți să apeleze la fose septice sau microstații de epurare.  Având în vedere asigurarea utilităților la noile blocuri ANL ce vor fi date în folosință în viitorul apropiat botoșănenii din zonă întreabă de ce nu se ia în considerare o instalație mult mai eficientă la limita orașului care ar deservi întregul cartier.

 

„Ne dăm seama că adoptarea acestei soluții locale la nivel de blocuri ANL semnifică pierderea oricărei speranțe în privința canalizării la casele aflate mai jos de aceste blocuri”

mesaj din petiție 

 

2.Limita de viteză: Nu există o uniformizare a limitei de viteză în municipiu. Deși face parte din oraș, limita maximă de viteză pe această arteră este de 70 km/h, nefiind oricum respectată oricum de șoferi

 

„Considerăm complet neadecvat această măsură de a ridica limita maximă de viteză de la 50 de km/h așa cum este prevăzută în OUG nr 195/2002 la 70 km/h. Menționă nu ni s-a adus la cunoștință nici un motiv sau argument pentru care a fost adoptată această măsură de către comisia Poliției Rutiere

mesaj din petiție

 

Oamenii se mai plâng de faptul că pe strada Petru Rareș care are același statut de cvasi centură , limita de viteză pentru camioane este de 30 km/h. Mai mult ei spun că prezența polițiștilor este rară în zonă ți facilitează astfel încălcarea legii de către șoferi care rulează cu mult peste 100 de km/h.

 

„De altfel, nu puține au fost accidentele pe șoseaua Iașului din cauza vitezei excesive cu urmări grave, parapeți rupți, garduri dărâmate, stâlpi doborâți, victime. Această ridicare a limitei de viteză contribuie și la poluarea fonică foarte mare din zonă impropriu unui cartier din municipiu

mesaj din petiție

 

3. Siguranța pietonilor: În ciuda celor mai bine de 2 kilometri, șoseaua Iașului nu are nicio trecere de pietoni. În plus trotuarele sunt foarte înguste, mai puțin de un metru, ceea ce pune mult în pericol viața pietonilor, mai ales a copiilor.

 

4.Accesul riveranilor: O altă anomalie este semnalizarea cu linie continuă dublă de la sensul giratoriu Alfa Land până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș, fapt ce îngreunează accesul riveranilor la propriile locuințe

 

5. Transportul în comun: Deși, într-adevăr, majoritatea locuitorilor din zonă dețin autoturism personal, ar fi utilă o linie de transport în comun care să lege șoseaua Iașului de centrul orașului, pentru a ajuta elevii ce se duc sau se întorc de la școală.

 

Ca atare prin petiție se cere conectarea la rețeaua de apă și canal, reducerea limitei de viteză la 50 km/h, limitatoare de viteză, covoare antiderapante, trecere de pietoni semnalizată cu lumină intermitentă, linie întreruptă pentru acces la locuințe, controale ale Poliției Rutiere.

 

Petiția a fost semnată de majoritatea riveranilor din șoseaua Iașului, adică 16 persoane.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store