Peste 400 de pacienți internați la Spitalul Județean de sărbători – MENIUL pregătit de bucătărese

În jur de 420 de bolnavi rămân internați pe secțiile Spitalului Județean „Mavromati”.

 

În această perioadă, pacienții care trebuie să-și petreacă sărbătorile pe un pat de spital vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcție de afecțiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă.

 

Pentru botoșănenii care nu au interdicții alimentare vor fi servite meniuri care includ la micul dejun unt, șuncă presată, cașcaval și măsline, iar pentru masa de prânz pacienții vor primi  ciorbe /supe de legume  și nu va lipsi friptura din pulpă de porc și salate de varză respectiv sfeclă roșie.  

 

Iar la cină vor servi piure de cartofi cu ochiuri, mămăliguță cu brânză de vaci și smântână, iaurt și telemea fără sare .

 

Tradițional, toți pacienții vor primi cozonac, mere, bomboane de pom,  portocale, iar pentru ziua de 31 decembrie pacienții vor fi serviți cu colăcei, portocale și bomboane de pom.

 

În această perioadă rămân spitalizați aproximativ 420 pacienți din care 205 în sediul central din strada Marchian , 200 în secțiile de Psihiatrie si la secțiile de Boli Infecțioase se estimează să rămână internați  15 bolnavi.