Pensionarii au declarat „război” facturilor de la apă: Hai să fim serioşi

 

Una dintre problemele ridicate în cadrul Comitetului Consultativ al Persoanelor Vârstnice întrunit miercuri dimineaţă la Prefectura Botoşani a fost privitoare la modul de facturare a serviciilor pentru apă şi canalizare de către societatea Nova Apaserv. Pensionarii au adus din nou în prim plan faptul că sunt nevoiţi să achite metri cubi de apă în plus faţă de ce au consumat.

"Unde sunt acele pierderi?"

 „La facturile din 2013 la alea de la apă vine din anii din urmă, noi am tot sesizat, am purtat tot felul de discuţii cu conducerea CJ. Se continuă a se trece mc în plus la cetăţenii din municipiu, cred că şi din Dorohoi, atunci dacă ne-am pus acele apometre în casă, s-au plătit nişte bani, se plătesc nişte verificări, este apometru de la scară, la o serie de scări sunt la subsol boxe, unde sunt acele pierderi? De încasează aşa de mult”, a declarat Maria Paraschiv, lider Sindicatul Pensionarilor.

"Lasă cheia şi vecinul mai face o baie, un duş"

De asemenea, liderul sindical a mai menţionat că una dintre soluţii ar fi ca salariaţii de la societatea de apă să meargă în teritoriu periodic pentru a citi aparatele de măsurat din casele botoşănenilor pentru a fi stabilit consumul exact dar şi să îi determine pe cei care nu doresc să deschisă uşa să le permită acestora să le intre în case. „Văd că acum se pune în aplicare ca o echipă de la apă să verifice trimestrial indexul din apartamentul cetăţenilor pentru că nu mi se pare normal ca pe o scară să fie două, trei familii să nu dea indexul corect, să facă alte treburi, să defecteze apometrele sau să ducă să facă o cerere la apă să se scadă pentru că e plecat din localitate dar el lasă cheia la o vecină, la copii să vină să îi ude florile. Acela vine mai face o baie, un duş şi se consumă”, a mai spus Paraschiv.

Atac indirect la fost viceprimar

Reprezentanţii pensionarilor s-au mai plâns şi de faptul că pensiile pe care le primesc de la stat sunt mici şi nu au fost majorate din 2009 cu excepţia procentului de 4% aplicat în acest an şi nu doresc să suporte consumul altora, un exemplu indirect în acest sens fiind al fostului viceprimar Florin Ghiorghiţă. „Pensionarii sunt foarte nemulţumiţi şi dacă se continuă aşa şi nu se iau măsuri, aţi văzut, nu spun eu, nu ştiu care fost edil a declarat piscina după doi ani de zile sau nu ştiu ce iaz mai are şi nu ştiu de unde ia apă. Cine şi cât consumă, atât plăteşte, nu poţi să îmi încarci mie, pentru că dv. vedeţi pensiile nu au crescut, toate serviciile sunt la valoarea euro, pensiile nu sunt la valoarea euro. Noi ce protecţie socială avem? Hai să fim oameni serioşi”, a încheiat Maria Paraschiv. Au fost prezenţi la şedinţă pe lângă prefectul Costică Macaleţi, reprezentanţi ai Casei Judeţene de Pensii, Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, E.ON Moldova sau Nova Apaserv.
CITEŞTE:
 Pensionarii vor în consilii de administraţie la instituţii