Pe salvatori cine îi salvează? Mărturiile în lacrimi ale ambulanțierilor botoșăneni: Oamenii ne ignoră totalFOTOGALERIE

Medici, pompieri, ambulanțieri… și lista poate continua. Oameni care salvează vieți în mod constant și care se expun pericolului real în fiecare zi. Pentru unul dintre șoferii de ambulanță din Botoșani, cursa de aseară, spre o clinică din Iași, a fost ultima. Cât de periculoasă este însă meseria de ambulanțier?

 

Ne-o spun chiar ei. Ei, cei care se urcă la volan zilnic și nu știu când vor mai coborî. Ei, cei care își riscă viața pentru a salva altele. Ei, care sunt, dincolo de toate, oameni. Accidentul de joi seară, în care Constantin Brânzilă și-a pierdut viața încercând să salveze alta, i-a lăsat pe colegii săi de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, fără grai și cu o confirmare dureroasă: au o meserie care îi pune în pericol zilnic.
Marius este șofer de ambulanță de mulți ani. Spune că se întâlnește foarte des în trafic cu șoferi neatenți, „care din cauza diverselor probleme pe care le au, sau știu eu, vorbesc la telefon, se gândesc în altă parte, nu ne acordă deloc prioritate sau ne ignoră total. Mi s-a întâmplat de multe ori, în ultima perioadă, să dau peste tot mai mulți șoferi neatenți, găsim peste tot probleme în trafic, în mediul rural sau chiar și în oraș”, spune acesta. Colegul său, medic, îi confirmă vorbele. „Oamenii nu realizează că noi suntem în misiune și nu ne jucăm cu asta. De multe ori, ni se dau chemări false, mergem acolo și nu găsim nimic, noi ne expunem de fiecare dată”, povestește medicul cu necaz.
În oraș, sirenele ambulanțelor se aud de dimineață. Orașul își are bolnavii săi, și astăzi doarme liniștit, parcă fără să știe că în urmă cu aproape 16 ore, s-a dus la Cer unul dintre salvatorii săi.
(C.B.)
CITEȘTE:
Doliu și-un mănunchi de lumânări în memoria celui care a salvat vieți, dar și-a pierdut-o pe a lui – FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]