Pavăl pus la colţ de Ţurcanu: Exclus să se oprească lucrările la spital

 

Actualii şefi din administraţia locală continuă să uimească prin declaraţiile publice pe care le fac. Actori principali ai zilei de vineri, 9 august 2013 la conferinţa de presă PSD au fost primarul Ovidiu Portariuc şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Paul Pavăl. Cel din urmă a avut o serie de declaraţii cu privire la proiectele importante derulate momentan de CJ: reabilitarea de la Mavromati, sistemul integrat de management al deşeurilor şi Nova Apaserv.

În cazul spitalului, vicele PSD-ist a declarat că au apărut o serie de probleme cauzate de modul în care a fost făcută proiectarea pentru programul finanţat cu bani europeni. Mai exact, Paul Pavăl a menţionat că ar exista diferenţe foarte mar între proiectare şi realitatea de la faţa locului. „Acolo sunt şi lucrări suplimentare legate de alte părţi, constructorul solicită ca şi CJ să participe cu co-finanţare având în vedere că sunt lucrări executate iar pentru finalizarea acestora trebuie sume de bani. După cum ştiţi au apărut lucrări suplimentare, este vorba despre lucrări necesare a fi finalizate fără de care nu pot fi finalizate cele licitate”, a spus printre altele, Paul Pavăl.
Şeful său de la CJ a citit însă presa şi a văzut declaraţiile făcute de vicele cu atribuţii depline pe care l-a chemat la apel pentru a explica declaraţiile cu imposibilitatea constructorului de a continua lucrările din septembrie. „Exclus ca să se oprească lucrările la spital. Este o declaraţie făcută fără nici o acoperire, la-m chemat la mine pe vicepreşedinte şi a început să zâmbească aşa şi a spus că el a declarat una şi presa a scris alta, proiectul la spital merge mai departe fără nici o problemă”, a replicat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

Şeful judeţului a spus că într-adevăr cele afirmate de Paul Pavăl sunt parţial adevărate cu existenţa unor lucrări neeligibile pentru care însă, s-a găsit o rezolvare. „Aşa cum a încercat d-lui să spună, au apărut anumite lucrări care nu erau înscrise în proiect şi nu pot să fie finanţate din suma europeană pentru că sunt lucrări neeligibile. Noi avem în lucru un studiu de fezabilitate prin care pregătim un contract cadru pe credit de angajament, scoatem la licitaţie, în plenul din septembrie vom aproba în CJ, scoatem la licitaţie şi vom executa acele lucrări pe credit de angajament pe banii constructorului şi o să le plătim la anul”, a mai explicat Florin Ţurcanu.
Şeful CJ a mai spus că nu este în nici un caz nu este vorba despre o sumă de 4 milioane de lei noi sau 40 de miliarde vechi, în lucrările suplimentare nefiind incluse bucătăria şi spălătoria, lucrări de izolaţie termică sau a unor tubulaturi la sălile de operaţii.
CITEŞTE:
 Investiția de la Mavromati în pericol: constructorul oprește lucrările