Părerea altora despre Cornișa: În zeama asta sunt scuipați și ăia care se dau în tobogane

Inaugurarea Cornișa AquaPark & Sports, cel mai mare parc de distracții din Moldova, pare să nu fi căzut prea bine multora de prin alte orașe care au impresia că astfel de investiții trebuie neapărat să se facă doar în capitală și în câteva orașe mai mare ori stațiuni importante din România. Nici într-un caz la Botoșani.

 

Dacă mai toată presa centrală nu a găsit de scris, în general, decât că s-au zgâriat câțiva oameni la tobogan și că la un târg sucul era făcut cu apă de la un hidrant, pe 1 octombrie și-a făcut și Vice.ro ”datoria”


După ce s-a terminat binișor sezonul estival, amintitul site s-a gândit că ar fi cazul să scrie totuși ceva și despre Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa.


S-a făcut așadar un fel de reportaj din care cititorii pot afla, printre altele:


”Un cuplu se plimbă cu hidrobicicleta în cercuri în lacul minuscul, admirând priveliștea de peste drum, Cimitirul „Pacea”. În zilele însorite te poți planta aici pe o bancă cu un rucsac cu beri și poți privi contemplativ la cruci și parastase”.


”Ajung la piscina interioară, acoperită, unde-s atât de mulți copii că mi-e frică și să mă uit în direcția generală a apei. Tot în zeama asta sunt scuipați și ăia care se dau în tobogane”.


”Pe undeva pe-aici e și o cameră mică cu un jacuzzi, dar au pus stăpânire pe ea câteva femei mai în vârstă, care ne dau afară din priviri. E atât de al lor locul ăsta acum că simt că am intrat într-unul dintre tablourile alea de Coolidge cu câinii care joacă poker”.


”E în același timp locul unde poți să-i dai neveu lu frac-tu, de unde pleci cu găuri pe care nu ți le doreai și unde, dacă ai noroc, prinzi și un târg de produse turcești, cu rahat și baclavale și Uludag Gazozu”.


”Per total e ok pentru o zonă în care nu se întâmplă prea multe. Și lumea e oricum tristă de la atâtea necazuri”.


Cornișa AquaPark & Sports a întrecut toate așteptările Primăriei Botoșani și Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement în prima vară de la deschidere. În numeroase zile toate locurile s-au ocupat înainte de expirarea primei ore de la deschidere, iar în parc au venit nu doar botoșăneni, ci și oameni din Iași, Suceava, Bacău, Vasului, Neamț, Republica Moldova și Ucraina.


Complexul a fost cofinanțat din fonduri europene, iar construcția a durat șase ani.

 

A generat deja fonduri importante care constituie venituri la bugetul local.


Astfel de lucruri nu par însă să intereseze pe cei veniți de prin alte părți să facă reportaje la Botoșani.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store