Panică din cauza holerei: Ministrul Turismului, mesaj pentru oamenii care vor să-și ANULEZE vacanțele de pe litoral

Calitatea apei este monitorizată zilnic.

 

Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc, spune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în contextul în contextul panicii legate de riscul aparției holerei, după distrugerea barajului Nova Kahovka din Ucraina. Conform instituției, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care monitorizează calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră, potrivit hotnews.ro

 

  • „Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc!
  • Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări!
  • Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi - Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea.
  • Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanţa, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi”, spune ministrul Radu Oprea.

 

Îngrijorările cu privire la riscul epidemiologic de contaminare cu holeră au apărut în spaţiul public în contextul distrugerii barajului Kaholkva din Ucraina.

 

Începând de joi, calitatea apei este monitorizată zilnic, timp de 14 zile, în judeţele Constanţa şi Tulcea, în contextul situaţiei generate de distrugerea barajului Nova Kahovka din Ucraina și a temerilor legate de riscul aparției holerei, a anunțat și Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

 

Instituția a postat pe site informații despre această boală infecțioasă, spunând că este necesară o doză mare de bacterii ingerate pentru a provoca infecția la un adult sănătos întrucât bacteria este distrusă de acidul clorhidric din stomac. În România, nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.