(P) Primele lucruri pe care trebuie să le faci după ce îți cumperi un televizor

Un televizor cu capacități inteligente deschide o gamă largă de opțiuni pentru divertismentul din sufragerie. An de an, producătorii de televizoare oferă noi funcții și performanțe mai ridicate pentru clienții lor. Dacă te numeri printre cei care au comandat un telelevizor smart sau dacă te pregătești să cumperi unul, iată care sunt primele lucruri pe care trebuie să le faci.

 

Actualizează sistemul de operare ce rulează pe televizorul tău


Producătorii de televizoare oferă în permanență noi opțiuni pentru clienții existenți, așa că vor oferi frecvent actualizări ale sistemului de operare ce rulează pe noul tău televizor. Așa că, înainte să instalezi toate aplicațiile preferate, verifică existența unei noi versiuni a sistemului de operare. Astfel, vei fi sigur că totul va merge ca pe roate.


În plus, dezvoltatorii de aplicații vor lansa la rândul lor actualizări, pentru a fi siguri de o compatibilitate maximă cu sistemul de operare al televizorului.


Folosește aplicația-companion de pe telefonul tău mobil


Cu toate că pot face multe lucruri, televizoarele smart nu au reușit să implementeze un sistem decent de introducere a caracterelor. În plus, dezvoltatorii de aplicații nu reușeșc să se pună de acord ce este mai bun: un model qwerty sau cel abcd pentru tastatură.


De aceea, majoritatea producătorilor de televizoare inteligente au aplicații mobile compatibile. Pe lângă navigarea mult mai facilă, o astfel de aplicație îți permite să introduci mult mai repede termenii de căutare.


Încearcă serviciile de streaming


A venit momentul să testezi tot ceea ce are mai bun streaming-ul video. Youtube este gratuit, așa că aici nu sunt lucruri de adăugat. Însă servicii contra cost precum Netflix, HBO Go sau Amazon Video îți oferă o perioadă limitată în care te poți bucura de tot conținutul pe care îl fac disponibil în România.
Niciunul dintre cele trei servicii amintite mai sus nu îți cere datele bancare atunci când creezi un cont, așa că poți renunța foarte ușor la oricare dintre ele, în cazul în care nu dorești să continui.


Descoperă browsing-ul pe un ecran gigant


Fiecare televizor inteligent are un browser încorporat. Nu este la fel de rapid precum cel de pe calculatorul sau telefonul tău (în mare parte din cauza procesorului modest), însă te va duce pe site-urile preferate.


Dacă preferi în continuare propriul browser, există soluții de transferare a imaginii de pe laptop pe televizor, astfel încât să te bucuri de browsing prin intermediul Google Chrome sau Mozilla Firefox.


Proiectează clipurile și fotografiile preferate direct pe televizor


Majoritatea televizoarelor inteligente dispun de funcții de citire a librăriilor foto de pe calculator. Acest lucru este posibil dacă atât televizorul, cât și calculatorul sunt conectate la aceeași rețea. Prin câteva simple setări, poți împărtăși cu cei dragi amintirile din ultimul concediu.


Toate lucrurile pe care le-am menționat pot fi realizate pe aproape orice televizor smart, indiferent de sistemul de operare pe care îl au. Însă fiecare platformă vine cu propriul magazin de aplicații, așa că ai la dispoziție o întreagă colecție care poate transforma radical televizorul de care te folosești în fiecare zi.


Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face cu noul tău televizor, fără a implica gadget-uri care să îi sporească funcționalitatea. Cei mai pasionați de performanțele televizoarelor din ultimii ani au început să transforme cel mai mare ecran din casă într-o veritabilă stație de comandă pentru toate gadget-urile inteligente pe care le au la dispoziție.


De exemplu, există televizoare care se împacă bine cu Raspberry Pi, micul calculator destinat celor care doresc să experimenteze cu programe. Conectat la rețeaua wireless a casei, Raspberry Pi poate da comenzi televizorului și poate primi de la smartphone-urile ce rulează sistemele noi de operare. Astfel, televizorul modern ajunge să fie controlat prin comandă vocală, un lucru pe care nu îl credeam posibil în urmă cu câțiva ani.


Tu cum îți folosești televizorul?