Aşteptată în toamnă, atunci când se sărbătorea de mai bine de un deceniu, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost aniversată de data aceasta în plină vară.
În Anul Centenar, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a decis să marcheze 97 ani de istorie a profesiei pe 13 iulie.
Aceasta este ziua în care Regele Ferdinand I al României a aprobat legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decret Regal.
Ca atare, filiala CECCAR Botoşani a organizat tradiţionala manifestare vineri după-amiaza, în sala Eminescu a Hotelului Rapsodia.
În prezenţa preşedintelui comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, Marius Budăi, a preşedinţilor Consiliului Judeţean şi Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Costică Macaleţi, respectiv Valeriu Iftime, s-au premiat cei mai buni contabili botoşăneni, indiferent de forma organizatorică, fizică sau juridică.
Au existat astfel patru categorii, fiecare cu performerii ei:
Contabili autorizaţi – Estera Bălan
Experţi contabili – Mariana Calotă
Societăţi de contabilitate – SC Serfinconta 2003 SRL
Societăţi de expertiză contabilă – SC Procontab SRL.
Lista completă a premianţilor o puteţi vedea în fotocopia de mai jos:
Unii contabili au fost recompensaţi de mai multe ori, ca reprezentanţi ai unor firme diferite.
„Aşa cum la Oscaruri sunt actori care primesc câte dou-trei premii, aşa şi noi avem persoane care primesc mai multe premii”, a spus Viorel Alexandru, preşedinte CECCAR Botoşani, care înainte de începerea festivităţii le-a vorbit invitaţilor despre „regina contabilităţii”, societăţile de expertiză contabilă.
Citiţi de directorul Gheorghe Sorescu, performerii CECCAR au fost răsplătiţi cu diplome, flori în cazul femeilor şi cupe cu tricolor primii trei clasaţi de la fiecare categorie.
„Toate manifestările din acest an, atât la nivel naţional, cât şi la nivel de filiale se desfăşoară sub imperiul Centenarului României”, a precizat Viorel Alexandru.
De altfel, înainte de începerea acţiunii s-a intonat Imnul de Stat al României.
Până în 2017 Ziua Naţională a Contabilului Român s-a sărbătorit pe 21 septembrie, ziua echinocţiului de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, simbolizând astfel exactitatea contabilităţii.
DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL