Șoptică și-a înlocuit demisia cu o listă „impresionantă” de realizări, s-au făcut multe lucruri bune, dar nu le știe lumea – VIDEO

Conferința de presă convocată la sediul PNL pentru intrarea în partid a lui Valeriu Iftime a dovedit că în politică nimic nu este „bătut în cuie”.

 

Ce e bun și ce e rău

 

Calitatea de gazdă i-a revenit președintelui PNL, Costel Șoptică care a arătat un aparent entuziasm la cooptarea afaceristului în echipa liberală.

 

După care, fără niciun cuvânt la adresa negocierilor avute la București, Costel Șoptică și-a alocat în jur de opt minute pentru prezentarea unei liste cu realizări ale PNL: ,,Vreau să vă prezint doar câteva realizări ale Partidului Național Liberal la nivel național, ale noastre la nivel județean și de ce nu câteva realizări ale fialialei, chiar și în ceea ce privește rezultatele la ultimele alegeri la care am participat”.

 

S-a referit la ultimii trei ani și jumătate în care practic PNL s-a aflat în coaliție de guvernare cu PSD, perioadă în care s-au întâmplat lucruri bune dar insuficient mediatizate.

 

Și a început să le enumere:

 

(Digitalizare) Una dintre aceste realizări ar fi să amintesc despre digitalizare. Noi avem și un secretar de stat la digitalizare, Eduard Mititelu, implicat direct în ceea ce presupune digitalizarea la nivelul României și la nivelul Europei de Est. Aici aș aminti doar ghișeul.ro.

 

(Pensii) Am văzut că toată lumea vorbește de pensii. Atunci când Ludovic Orban a mărit pensiile de pe o seară pe alta, efectiv cu 100 de lei, valoarea minimă a pensiei minime, adică 14%, toată lumea a urlat că le-au tăiat cu 24%. Vă reamintesc că de atunci și până acuma, preaînaltul nostru Budăi a fost de două ori Ministrul Muncii nu a constatat că s-a realizat atunci pur și simplu de pe o seară pe alta.

 

(Drumul Strategic) Revenind la Botoșani, sunt câteva chestiuni pe care aș vrea să vi le prezint, ele fiind cumva prezentate numai de o parte și în general să spunem de doamna Federovici de la PSD, noi nefiind atenți și punem și noi amprenta sau promovăm acele lucrări. Și amprenta liberală și-a făcut din plin prezența acolo. Aș aminti aici Drumul Strategic, care este o idee liberală. A început implementarea de pe vremea liberarilor. Aș aminti doar că la momentul începerii lucrărilor pe drumul Târgul Frumos – Botoșani era o problemă destul de mare cu firma respectivă. Nu era chiar așa bine văzută și cu cei de la București, aproape că nu aveau curja să ne plătească nouă milioane de euro în avans. Am fost și eu pe acolo și le-am spus «Dom’le dă-le avansul ă o să facă lucrarea» și drept dovadă lucrarea s-a făcut și sunt foarte bucuros.

 

(Poliție Navală) Îmi amintesc printre altele că în zona Ștefănești era nevoie de o Poliție Navală. Poate vi se pare că «ce ne trebuie nouă așa ceva?» Iată că pentru barajul de la Stânca Costești, fix Poliție Navală ne trebuie pentru că numai ei pot interveni, datorită legislației pe barajul respectiv. Am înființat acea Poliție Navală. A început cu doi agenți, acum sunt vreo șase. Acum am înțeles că au și bărci și mașini, deci este un lucru foarte bun.

 

(Ghișeu Permise) Se cerea la un moment dat la Dorohoi să se deschidă un ghișeu pentru permise. Era foarte complicat, se spunea că nu se poate și iată că am putut realiza acest ghișeu care funcționează foarte bine și în acest moment.

 

(Anghel Saligny) Dacă amintim numai din ultima perioadă, amintim Programul Anghel Saligny. La Botoșani, în momentul ăsta dacă ne referim la acest program, drumuri, apă și canal sunt peste 300 de milioane de euro care urmează să fie atrași de către UAT-urile noastre. Aproximativ 86 de milioane de euro, tot prin acest program urmează și pentru gaz.

 

(PNRR) Mai putem discuta de PNRR. În momentul acesta sunt semnate contracte pentru județul Botoșani în valoare de 137 de milioane de euro. Lucrări în ultimii patru ani, pe CNI, dacă vă puteți imagina, avem un total cu tot ce a fost și înainte în derulare și la licitații, de 72 de milioane de euro. Iată că sunt foarte multe lucruri care se întâmplă la Botoșani.

 

(APIA) Chiar dimineață am cerut o situație de la APIA Botoșani și vreau să știți că în acest moment se derulează acele subvenții de aproximativ 100-101 milioane de euro, anual. Eu zic că este un lucru extraordinar. Acești bani intră preponderent în mediul privat și mă bucur foarte mult să constat că acele subvenții se regăsesc în îmbunătățirea calității actului agricol și nu se mai regăsesc în construcții de garduri sau tablă pe casă.

 

(Fonduri de peste un miliard) Suntem pentru prima dată și noi, județul Botoșani în atragere de fonduri naționale și europene care depășesc un miliard de euro.

 

(Oameni din PNL în funcții) Vă amintesc că am promovat n ultimii trei, patru ani botoșăneni de-ai noștri la București – secretar de stat, mă refer aici la Grigoraș, Radu Lebădă, domnul Sorescu care este la Ministerul de Interne, Eduardt Cozminschi. Eduard Mititelu care el chiar performează. Este mai mult plecat, reprezintă Guvernul României pe partea de digitalizare peste tot în lume.

 

(Prefecți la Botoșani) Au fost promovări inclusiv de prefecți la nivelul județului Botoșani, domnul Dan Nechifor de două ori și Sorin Cornilă. Vrem sau nu să recunoaștem, sunt realizări politice. Nu spun nu, poate se putea mai mult.

 

(Realizările lui) În ceea ce mă privește am fost ales de trei ori în Parlamentul României. Le mulțumesc botoșănenilor pentru lucrul ăsta. Nu în ultimul rând, președintele filialei Botoșani a PNL de două ori. Zilele acestea când a fost nevoie de puțină mobilizare, am rămas foarte surprins să constat că îmi sunt alături ca niciodată.

 

(PDL și PNL) Constatăm ca Partidul Național Liberal al Botoșani nu mai are PDL și PNL pentru că din cei cu care am discutat săptămâna aceasta, nici nu m-am gândit să văd care este proporția de la fostul partid, aproape majoritatea sunt lângă noi și sunt ca un monolit cu care putem să facem o figură extraordinar de frumoasă în acest an.

 

(Procente realizări) Noi la alegerile europarlamentare trecute, am avut 29,54% procente realizări. Dacă ne gândim că acum 10 ani, chiar dacă era Florin Țurcanu președinte la Consiliul Județean și Mihai Țurcanu candidat pe zonă eligibilă la momentul respectiv, abia au luat 17, aproape 18%. Aproape 30% este un lucru foarte, foarte bun.

 

(Prezidențiale) La prezidențiale ne amintim că pentru prima oară am stat și noi cu fruntea sus, deși la o diferență extraordinar de mică, dar măcar pe harta națională nu mai apărea cu roșu, apărea cu galben. Poate sunt mici Valeriu, dar pentru noi contează.

 

(Alegeri locale) La alegerile locale am avut o cotă de  peste 35%, 51.000 de voturi am avut doar eu la Consiliul Județean. Este adevărat, am pierdut, dar nu chiar atât de dur și de drastic cum suntem prezentați câteodată de către unii, nu neapărat rău voitori. Poate oamenii sunt bine intenționați și vor să ne enerveze să ne spună «Apucați-vă de treabă că puteți mai mult». Prin venirea domnului Iftime lângă noi, chiar cred că lucrurile se schimbă puțin și traiectoria filialei Botoșani va fi alta de aici încolo.

 

Valeriu Iftime va participa marți, 13 februarie, de la ora 11:00, la o ediție incendiară “Botoșăneanul TV”, LIVE pe Youtube.com/BotosaneanulTV și Facebook.com/Botosaneanul.