Oameni de afaceri botoşăneni „momiţi” cu oportunităţi indiene- FOTOGALERIE

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani a organizat cu sprijinul Centrului de Afaceri şi Tehnologie un seminar privitor la oportunităţi de afaceri în India la care au luat parte oameni de afaceri botoşăneni dar şi şefi de instituţii.

Acţiunea a avut loc la un restaurant din municipiu şi a strâns câteva zeci de persoane printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Dana Boariu, directorul economic al Eltrans, Iulian Aprotosoaie, fostul primar al comunei Vlăsineşti, Ionel Oniciuc, mediul de afaceri botoşănean fiind reprezentat de Liviu Rotaru, directorul Comcereal sau Ion Tănasă, patronul de la Confex.


În cadrul seminarului au fost prezentate mai multe oportunităţi de afaceri în India, cu sprijinul Centrului de afaceri şi tehnologie care oferă consiliere oamenilor de afaceri care doresc să acceadă în statul din sudul Asiei şi care din anul 2012 este găzduit de Camera de Comerţ a României. "Centrul a fost creat în 2008 cu scopul evident de a facilita şi sprijini mediul de afaceri european din domeniul tehnologiilor curate pentru a avea relaţii economice cu India. Aşa cum bine ştiţi criza mondială s-a manifestat şi la state la care nu credeam că va ajunge, SUA suferă destul de puternic, motorul economic al Europei, Germania, nici ea nu se simte prea bine. Iată totuşi că în această perioadă de regres, există ţări în lume unde economia merge în continuare, ba chiar are ritmul de creştere susţinută, dincolo de China, Brazilia, India", a declarat Dorin Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Botoşani.


India este considerată a fi un stat cu un mediu politic stabil având cea mai mare guvernare democratică parlamentară şi cu o puternică piaţă internă. Ţinta pentru anul 2030 pentru acest stat este o creştere de 5 ori a produsului intern brut (PIB) şi o dezvoltare a zonelor urbane în  care trăiesc aproximativ 590 de milioane de oameni, cu 10 puncte procentuale mai mult decât populaţia Uniunii Europene. Dat fiind numărul mare de studenţi, respectiv 13 milioane de persoane anual, India oferă şi o puternică forţă de muncă pentru potenţialii investitori, cererea de dezvoltare fiind extrem de ridicată. Iniţiatorii acestei acţiuni au mai arătat că indienii sunt nişte oameni foarte activi, dornici de a lucra mai mereu în grup şi cunoscuţi pentru tehnicile inovatoare de care au dat dovadă, „ind-ovaţia” fiind o caracteristică definitorie a peisajului de afaceri indiene. 






CITEŞTE:
 "Greii" afacerilor din Botoşani faţă în faţă cu ambasadorul Belgiei - FOTOGALERIE