O tânără de 21 de ani a tras pe sfoară o femeie cu peste 8.000 de euro - AFLĂ metoda

Poliţiştii de investigaţii criminale din Botoşani au depistat luni, în flagrant, două persoane, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani şi cei ai Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani au surprins în flagrant un tânăr de 24 de ani şi o tânără de 21 ani, ambii din municipiul Botoşani, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

Accident rutier și suma de 8.200 de euro

Din câte se pare, o femeie din municipiul Oradea a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de 8.200 Euro. Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr de 24 ani, din municipiul Botoşani. Acesta a încasat iniţial o parte din sumă, bani pe care i-a transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul a primit 700 euro. Tot ieri, în jurul orei 17.00, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune faţă de cei doi tineri. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi pe numele acestora să fie formulată propunere de arestare preventivă.
Poliţia Română
recomandă tuturor botoșănenilor să fie prudenţi în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
[[banner]]
”Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!”, se arată în comunicatul emis de IPJ Botoșani.
CITEȘTE:
 Înfundă pușcăria pentru că au înșelat o bătrână cu fiul plecat la Botoșani – AFLĂ ce metodă au folosit escrocii