Nu sunt doar pentru mecanici! Iată cât de des poți să ai nevoie de scule auto!

(P) Ca simplu sofer sau proprietar al unui automobil, nu e nevoie sa ai cunostinte aprofundate de mecanica si nici o trusa formata din scule auto foarte scumpe. In cazul unor probleme serioase, este in mod clar recomandat sa apelezi la un specialist in domeniu.

 

Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca la drum pot sa apara oricand situatii neprevazute, inclusiv cand te afli in regiuni unde nu este posibila interventia rapida a unui mecanic. Special pentru astfel de imprejurari, este nevoie sa fii intotdeauna pregatit sa efectuezi singur schimbarea unor accesorii sau reparatii minore, macar atat cat sa iti permita sa ajungi la un service.


Situatii des intalnite in care ai nevoie de scule auto


O problema aparent banala, dar nu tocmai simplu de rezolvat daca nu ai la dispozitie sculele necesare, este clasica pana de cauciuc. Daca patesti asa ceva, vei nevoie nu numai de un cric, ci si de cheile potrivite pentru suruburile de la roti, de o surubelnita clasica sau, si mai bine, de un aparat electric de insurubat. Astfel dotat, vei rezolva problema chiar si daca nu ai abilitati tehnice deosebite.


Frecvent pot sa apara si defectiuni la componente care folosesc curent electric. In lipsa unei inzestrari corespunzatoare, chiar si accesul la compartimentul unui bec se va dovedi dificil. In schimb, totul se simplifica daca ai pe de o parte instrumentele necesare pentru diagnoza si, pe de alta parte, pe cele care iti permit sa efectuezi reparatia propriu-zisa.


Daca intampini probleme cu bateria auto, nu vei putea nici macar sa pornesti masina. O solutie bruta consta in a-i oferi un impuls de energie impingand-o, insa nu crezi ca ar fi preferabil sa tii in portbagaj un set de cabluri de pornire si o cheie pentru bornele acumulatorului?


Apoi, trebuie sa tii cont de faptul ca de scule auto nu este nevoie doar atunci cand apar defectiuni. Ele sunt necesare si in cazul anumitor operatiuni de rutina, precum verificarea nivelului de ulei si, in functie de constatari, completarea sau inlocuirea lubrifiantului. Alte substante ce trebuie inlocuite periodic sunt lichidul de frana si antigelul.

 

scule auto

 


Tipuri de scule auto de pe Automag pe care e bine sa le ai in portbagaj


In cele mai multe imprejurari, ai nevoie in primul rand de un tip sau altul de chei auto. Ele sunt fixe, inelare sau tubulare, fiecare fiind conceputa special pentru a raspunde unei situatii anume. Cu o trusa potrivita, vei reusi sa insurubezi sau sa desurubezi orice surub sau piulita, indiferent de marime sau de locul in care se afla.


Surubelnitele clasice sau, daca doresti sa castigi timp, aparatele care pot fi folosite atat pentru insurubat cat si pentru gaurit nu trebuie sa iti lipseasca nici ele. Un alt element necesar in mod frecvent este un ciocan de lipit.


Un tester de tensiune iti va permite sa verifici orice problema de natura electrica si sa intelegi ce trebuie sa faci. La randul sau, un cleste iti va fi de folos de fiecare data cand trebuie sa tai sau sa indoi ceva. Nu trebuie sa iti lipseasca nici agrafele sau firele de sarma, care permit realizarea unor fixari temporare.


Ai grija ca din trusa ta de scule auto sa nu lipseasca vreunul din aceste elemente si vei face fata cu succes oricaror probleme aparute la drum!