Municipalitatea dorohoiană îşi face ditamai firma de gospodărie comunală

 

Edilii Dorohoiului au găsit soluţia de a „dribla” celebra OUG 63/2010 privind limitarea numărului de angajaţi din administraţia publică locală. La şase ani de la constituire, ei vor desfiinţa Direcţia de Servicii Publice a Consiliului Local, pe care o vor înlocui cu o societate comercială.

Aceasta va funcţiona tot în subordinea municipalităţii şi se va ocupa cam de tot ceea ce ţine de gospodărie comunală, adică salubrizare, colectarea şi transportul gunoiului, prinderea cîinilor vagabonzi, administrarea cimitirului şi a Stadionului „1 Mai”, întreţinerea şi reparaţia drumurilor sau iluminatul public. Toate acestea pentru că Primăria Dorohoi are cu aproximativ 60 mai mulţi angajaţi decît prevede actul normativ menţionat. Primarul susţine însă că, de fapt, salariaţii trec limita menţionată deoarece s-a dorit să nu se renunţe la anumite servicii. „Noi avem mai multe servicii care nu au fost externalizate încă, cum ar fi salubritatea, cimitirul, oborul şi altele pe care am preferat să le păstrăm la Primărie pentru eficientizarea activităţii, cu costuri mai mici pentru cetăţeni”, a afirmat Dorin Alexandrescu.
În prezent, la nivelul DSP se lucrează la statutul noului agent economic, despre care se preconizează ca în octombrie să devină funcţional. Pentru aceasta va fi necesar inclusiv obţinerea unei licenţe de la ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de UItilităţi Publice), pentru a se putea opera în domeniul salubrizării. Reprezentanţii DSP cred că documentul va fi eliberat în timp util dat fiind faptul că noua firmă va prelua utilajele şi facilităţile actualei direcţii.