MOTIVUL pentru care parlamentarii şi-au mărit salariile: Trebuie să începem să învăţăm să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine

Senatul a adoptat creşterea cu 25% a indemnizaţiilor preşedintelui, miniştrilor, parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi locale şi majorarea sporurilor funcţionarilor publici implicaţi în procesul legislativ.

 

PSD, PNL, UDMR şi AUR au votat pentru mărire. USR a votat împotriva creşterii indemnizaţiei.

 

Iniţial, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că un demnitar român are un salariu de 2.500 de euro, în timp ce în Uniunea Europeană se obţin venituri de 15.000 de euro. Ministrul Cseke Attila, senator UDMR, a justificat votul pentru prin faptul că în administraţia locală nu au mai existat majorări în ultimii patru ani, nici măcar cu rata inflaţiei.

 

„Eu cred că trebuie să începem să învăţăm să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine. Cred eu că trebuie să terminăm cu această gândire să nu se crească salariile primarilor”, a susţinut şi senatorul PNL Virgil Guran după adoptarea legii în Senat.

 

După ce opinia publică s-a scandalizat de momentul ales pentru creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor, demnitarilor şi aleşilor locali, PSD şi PSD au dat înapoi şi au anunţat că vor repara „greşeala” în Parlament.

 

Parlamentarii şi-au mărit indemnizaţiile printr-o şmecherie realizată cu mâna UDMR. Iniţial, la comisiile de specialitate din Senatul a ajuns un proiect de lege pentru aprobarea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului care prevedea acordarea unei derogări, începând din august, care permitea mărirea salariilor şi indemnizaţiilor personalului plătit din fonduri publice cu 1/4 din diferenţa dintre salariu de bază şi indemnizaţia de încadrare pentru anul 2022 şi cele din decembrie 2021, potrivit presshub.ro.