În acest proiect Ministerul Sănății și Spitalul Județean Mvaromati ar urma să fie parteneri.
Discuțiile despre acest proiect pilot au fost purtate la București într-o vizită de lucru avută de managerul Monica Adăscăliței la Ministerul Sănătății.
„Dl ministru Rafila a venit cu propunerea ca județul Botoșani să implementeze un program pilot de model de bune practici la nivelul Spitalului Județean, în care partener să fie Ministerul Sănătății pentru a îmbunătăți imaginea. Pentru că știți că noi avem o imagine oarecum șifonată în această perioadă. Deși nu tot spitalul este vinovat și se întâmplă și lucruri bune la Spitalul Județean”,
Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati
Practic prin implementarea acestui proiect se dorește reluarea legăturii dintre medici și pacienți.
Și repararea eventualelor rupturi care există în unitățile sanitare.
„Să încercăm să refacem încrederea pacienților și aparținătorilor în cadrele medicale și să se adreseze cu încredere către Spitalul Județean. Eu vorbesc acum doar de Spitalul Județean, că ăsta îl reprezint acum. Dar asta e valabil și pentru celelalte spitale care sunt în județul Botoșani”,
Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati
Discuțiile dintre medicii curanți și pacienți trebuie să aibă loc pe un ton civilizat. Șefa de la Mavromati a arătat că generalizarea asupra unui întreg sistem nu este benefică și există numeroase persoane dedicate care lucrează în sistemul sanitar.
Doar că sunt și scăpări cauzate de comunicarea deficitară.
Conducerea de la Mavromati mizează pe respect reciproc între medici și aparținătorii pacienților și va miza probabil din nou, pe cursurile de comunicare care au mai fost organizate și în trecut la nivelul spitalului.