Bugetul pentru masa de Paști este mai mare anul acesta cu 30-40% faţă de anul trecut.
Cei care nu au rude la ţară și vor ca de pe masa de sărbători să nu lipsească friptura de miel, pasca sau cozonacul ajung să scoată din buzunar câteva mii de lei, scrie Observator.
Nici de pe masa parlamentarilor nu lipsesc preparatele tradiționale.
Marius Budăi, ministrul Muncii: În primul și în primul rând sarmalele. Astea sunt principalele la noi. Nu sunt un iubitor neapărat al ciorbei de miel, dar drobul da.
Gabriel Avramescu, deputat PNL: Obligatoriu cozonacul, ouăle roșii și drobul.
Oana Murariu, deputat USR: De la masa de Paște nu lipsesc ouăle, cozonacul pasca și în rest fiecare ce își dorește.
Scumpirile la alimente sunt resimțite și de aleși, care spun că pentru masa de Paști nu cheltuie mai mult de câteva sute de lei.
Gabriel Avramescu, deputat PNL: Bugetul este mai mare pentru ca am văzut cu toții că litrul de ulei a trecut de 10 lei, am văzut că faina s-a scumpit și ea. Pentru noi pentru 4-5 persoane bugetul este de 4-500 de lei.
Marius Budăi, ministrul Muncii: Cam în jur de o mie de lei. Pana într-o mie de lei. Așa ne-am propus.
Oana Murariu, deputat USR: Niciodată nu mă gândesc la alocarea unui buget. Adică nu facem ceva absolut de deosebit. Nu încurajăm excesul de sărbători. Așa ca un buget obișnuit aproape la fel ca in fiecare săptămână.