Mîncare de la demisol pentru copii

 

Încă de la primele ore ale dimineţii zece bucătari din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi-au început activitatea în cadrul bucătăriei comune care funcţionează de astăzi la subsolul instituţiei pentru a pregăti micul dejun pentru micuţii din centrele de plasament.

bucatarie DGASPC

Aşa cum era şi normal, bucatele gustoase au ajuns la destinaţie, pentru ca la orele amiezei să fie reluată pregătirea hranei cu meniul de amiază care a fost constituit din ciorbă de legume şi orez cu friptură. Hrana a fost pusă în oale speciale care să permită menţinerea bucatelor la o temperatură caldă şi a fost din nou transportată în cele 8 centre din municipiu şi cel de la MînăstireaDoina Nacu Doamnei, către beneficiari.

Bucătăria a început să fie funcţională de astăzi dimineaţă la orele 6:00 cînd s-a dus micul dejun, 256 de porţii, în fiecare zi şefii de centre ne comunică prezenţa pentru ziua următoare pentru a putea scoate din magazie cele necesare preparării meniului, am început iniţial cu 10 bucătari, patru dimineaţă, trei după masă în două schimburi, ceilalţi trei vor fi păstraţi pentru a asigura zilele de concediu de odihnă, sau concedii medicale sau zile libere, totodată la nivelul centrelor a rămas cîte o persoană desemnată cu atribuţii în acest sens pentru sterilizarea veselei după servirea mesei, este o prevedere legală solicitată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a declarat Doina Nacu, director executiv adjunct DGASPC.

Bucătăria din cadrul Direcţiei Copilului a mai fost funcţională în perioada 1975-2005, cînd a fost închis fostul leagăn care a funcţionat în imobilul respectiv şi cînd practic a fost înfiinţată reţeaua de asistenţă maternală. Activitatea bucătăriei a fost reluată după circa 5 ani de zile, iar fondurile de reabilitare au fost în valoare de 3.000 de lei.

bucatarie DGASPC

oala pentru alimente