Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

 

Astăzi Armata României s-a subțiat considerabil, iar acest serviciu nu mai este obligatoriu. Însă această zi nu poate trece fără a i se acorda atenția cuvenită.

 

De la an la an, evenimentul este același, se schimbă doar fețele celor care se află la conducere. Și a celor care se așează mândri în coloana oficială și participă la activitățile specifice.

 

La Botoșani, oficialitățile s-au adunat în jur de 9:45 în Piața Revoluției. Politicienii au fost de această dată mult mai puțini, au predominat, evident, militarii iar dintre parlamentari și-a făcut apariția doar Cristian Achiței de la PNL, care probabil și-a luat câteva zile libere.

 

După obișnuitul ceremonial religios au urmat discursurile oficialităților, șeful Garnizoanei Botoșani a dat citire la mesajul ministrului apărării naționale, în timp ce, ceilalți vorbitori și le-au citit de pe hârtie.

 

„Ne găsim astăzi într-un moment în care îi sărbătorim pe cei care au ales haina militară, care sunt alături de noi şi ne amintesc de onoare, patriotism şi datorie. În egală măsură, însă, îi comemorăm pe cei de dinaintea lor, pe acei eroi datorită cărora trăim într-o ţară liberă şi independentă.cZiua Armatei reprezintă pentru noi ziua în care onorăm memoria soldaţilor trecuţi în lumea drepţilor dar, şi chiar aş vrea să subliniez lucrul acesta, îi cinstim şi pe cei care ne sunt alături acum. Îi cinstim pe militarii români - în general, şi pe cei botoşăneni, în special, şi cărora trebuie să le mulţumim că, şi datorită lor, România reprezintă un partener important în cadrul NATO”,

Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani

 

Prefectul a mai spus că militarii români fac cinste în teatrele de operaţii în care România detaşează forţe militare, iar simţul datoriei şi cel al respectării angajamentului amintesc de jertfa şi determinarea militarilor români.

 

Și a încheiat cu un original: „Oameni buni, să trăiţi!”

 

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean a avut și el un discurs pregătit cel mai probabil de consilierii de la cabinet și care suna cam așa:

 

”Ziua Armatei Române este o zi de sărbătoare nu doar pentru cei care poartă însemne militare, ci pentru întreaga țară, datorită respectului, prețuirii și încrederii de care se bucură instituția Armatei, în rândul tuturor cetățenilor. Seriozitatea și profesionalismul, de care ati dat dovadă, au contribuit la conturarea unei imagini pozitive iar faptul că, de fiecare dată v-aţi făcut datoria acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră, v-a adus atât recunoştinţa  noastră cât și a aliaţilor noştri din NATO”,

Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani

 

Nu în ultimul rând șeful județului și angajații de la CJ deopotrivă au transmis gânduri de apreciere și profundă stimă către cei aflați în slujba țării, sub culorile drapelului naţional, militari şi specialişti civili ai Armatei, către veteranii de război, militarii în rezervă şi în retragere, care au servit patria cu onoare şi credinţă.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store