Milionarul de la CFR Cluj ofticat pe finanţarea de la FC Botoşani: Joacă fotbal din impozitele plătite de noi

CFR Cluj, club fondat de peste un secol şi care în istoria recentă a fost unul dintre polii de putere în fotbalul românesc, câştigând de trei ori titlul, e la un pas de colaps. Datoriile trec de 5 milioane de euro, patronul Arpad Paszkany n-a mai plătit fotbaliştii, în unele cazuri, de peste un an, iar potenţialii investitori s-au răzgândit şi au anunţat că nu mai vor să cumpere echipa.

 

Mai mult, formaţia din Gruia nu va avea dreptul să evolueze în cupele europene în următorii trei ani dacă nu îşi plăteşte în cel mai scurt timp datoriile, astfel că întregul tablou este unul cât se poate de sumbru. Speranţele fanilor se legau de disponibilitatea financiară a lui Arpad Paszkany, dar acesta a confirmat încă o dată că nu îl mai interesează aproape deloc soarta echipei. Finanţatorul se aşteaptă ca clubul să retrogradeze în următoarea perioadă, dar e convins că nu se va desfiinţa.
Acesta este nemulţumit de faptul că, în timp ce unele formaţii se autofinanţează integral, altele, precum FC Botoşani, primesc bani de la bugetul local.
"Cea mai mare nedreptate e că două treimi dintre cluburi sunt menţinute în viaţă din bani publici şi asta se întâmplă în defavoarea investitorilor privaţi. Aşa se întâmplă, de exemplu, cu Viitorul lui Hagi, care, dacă nu mă înşel, a migrat parcă în a treia comună - orăşel pentru bani. De asemenea, Botoşani, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Târgu-Jiu (sindicatele) Petrolul, etc., sunt întreţinute din bani publici, deci din banii noştri, ai tuturor. Toţi joacă fotbal din impozitele plătite de noi", a afirmat Arpad Paszkany citat de ProSport.
[[banner]]
În opinia patronului de la Cluj, investitorii privaţi nu au parte de sprijin în România, cel puţin în peisajul fotbalului, căruia i se pare nedrept să fie nevoit să lupte cu banii lui împotriva unor cluburi care beneficiază de sume importante de la bugetul de stat.
De un deceniu, de când a promovat în Liga 2, FC Botoşani a primit în jur de un milion de lei în fiecare an de la Primăria Botoşani. În ultimele doi ani la această sumă s-au adăugat şi cheltuielile municipalităţii cu modernizarea Stadionului Municipal, în jur de două milioane de lei imediat după promovarea în Liga 1 şi circa 6 milioane lei la debutul celui de-al doilea sezon pe prima scenă fotbalistică. B anii nu au fost daţi clubului, dar deocamdată echipa fanion a judeţului este singura beneficiară a acestor investiţii.
CITEŞTE ŞI:
 Peste 2.000 de locuri goale cu Steaua, ţeapă la casele de bilete, Iftime: Mergi la Craiova, unde sunt mai mulţi bani, dar te costă trenul, asta este – GALERIE FOTO