Vouchere sociale 2024: CE faci dacă ai pierdut cardul sau ai uitat PIN-ul

Pierderea unor documente importante sau a unei sume de bani este o experiență prin care, din păcate, nu puțini sunt cei care au trecut. Partea bună a acestei probleme este că cel puțin documentele pot fi recuperate, chiar dacă, adesea, acest lucru implică multă bătaie de cap și timp pierdut pe la diverse ghișee.

 

Ce faci dacă ai pierdut cardul sau ai uitat PIN-ul

 

În situația în care ai rătăcit cardul social emis în cadrul programului social „Sprijin pentru România” sau ți-a fost furat sau, pur și simplu, nu îl mai poți folosi pentru că ai uitat PIN-ul, emitentul cardului are soluții, astfel încât să îți recapeți cât mai curând accesul la el.

 

În situația în care ai rătăcit cardul sau ți-a fost furat, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să anunți emitentul cardului: Edenred, Sodexo și UP Romania. În acest scop, poți apela serviciul de Asistență Clienți sau poți utiliza aplicația mobilă a emitentului, potrivit romaniatv.net.

 

Un nou card va fi emis și expediat la domiciliul solicitantului în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.

 

Odată ce ai anunțat pierderea sau furtul cardului, emitentul îl va bloca, astfel încât nimeni să nu aibă acces la suma de bani rămasă pe card. Deci suma de bani rămasă pe card la momentul dispariției acestuia va fi tot acolo în momentul în care îl vei recupera.

Și aceasta este o situație din păcate destul de des întâlnită. Dacă ai pierdut sau, pur și simplu, ai uitat codul PIN al cardului, trebuie să anunți emitentul – Edenred, Sodexo și UP Romania. Acest lucru îl poți face fie contactând Serviciul Asistență Clienți la telefon sau prin E-mail), fie prin accesarea opțiunii ‚reamintire PIN’ din aplicația mobilă a emitentului.

 

Când intră banii pentru luna octombrie

 

Programul social „Sprijin pentru România” va continua până la sfârșitul anului 2027. În anul 2024, sprijinul material cu o valoare nominală de 250 lei s-a acordat o dată la două luni. Cardul social trebuie păstrat chiar și după încheierea programului, adică după anul 2027, pentru a putea fi refolosit în eventualitatea în care programul va mai fi implementat în viitor.

 

Peste 2,6 milioane de persoane beneficiază în luna octombrie de o nouă tranşă de 250 de lei pentru cumpărarea de alimente.

În acest an, cardurile sociale „Sprijin pentru România” au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie, iunie și august. Mai urmează încă două tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile octombrie și decembrie.

 

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu valoarea de 250 de lei va începe din data de 15 octombrie.

 

Odată cu alimentarea acestora, autoritățile vor urmări și dacă tichetele vor fi cheltuite corespunzător.

 

În caz contrar, cei care nu vor folosi corect cardurile, persoanele fizice vor risca amenzi de 2.600 de lei, iar cele juridice de 6.500 de lei.

 

De exemplu, cu aceste carduri sociale pot fi cumpărate produse alimentare cum ar fi: carne, pâine, ulei, făină, zahăr, cafea, bulion, conserve, apă, legume, brânzeturi.

 

(Foto: capital.ro)