Mesagerii păcii, ajunși la Dorohoi după un „zbor” lung: FOTO cu cei mai frumoși voiajori

Duminică, 15 februarie la ora prânzului a fost deschisă expoziţia de porumbei de la Muzeul Ştiinţelor Naturii din Dorohoi. Aproximativ 200 de perechi de porumbei au fost pregătite pentru a fi admirate.

 

Porumbeii sunt diferiţi prin culoare, penaj, statură şi aparţin celor aproximativ 26 de crescători împătimiţi de porumbei de frumuseţe şi voiajori. Printre exemplare pot fi văzuţi şi mamifere mici- specii de iepure, fazani şi rase de găini mari.
La ora deschiderii, sala muzeului a fost neîncăpătoare, printre participanţi numărându-se și Aurel Melniciuc, noul manager al Muzeului Judeţean, muzeograf Cristina Amarie, vizitatori şi crescători de porumbei. La cea de-a XI- a expoziţie, s-a mers pe principiul fiecare aduce câte două perechi de porumbei şi este etichetată rasa, proprietarul şi zona din care vin.
Faţă de ceilalţi ani, numărul participanţilor înscrişi a scăzut uşor, o problemă fiind transportul înaripatelor, care se realizează din buzunarul fiecărui participant. Crescătorii care sunt membrii în Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România au venit pentru expoziţie din peste 10 locaţii din judeţele Botoşani şi Suceava.
La intrarea în sală au fost expuse diplomele şi cupele câştigate la concursurile naţionale de exemplarele proprietarilor, dovadă că şi în zona noastră columbofilii sunt recunoscuţi.
„Cei mai bucuroşi sunt copiii, când intră în sală nu ştiu unde să se oprească, pentru că toţi porumbeii sunt frumoşi. De mici trebuie să le oferim o cultură orientată spre frumos şi poate vor deveni şi ei la rândul lor pasionaţi de creşterea porumbeilor”, a menţionat Iustin Ciubotariu, unul dintre crescători.
(M.A.)
CITEȘTE:
 Inimioare…dragoste și porumbei în prelungirea Zilei Îndrăgostiților
[[galerie-foto]]