Merge sau nu la Primărie cinematograful Unirea?

Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a răspuns Primăriei municipiului reședință de județ, la solicitarea înaintată pentru preluarea în administrare locală a Cinematografului Unirea.

 

Iar răspunsul este unul negativ, motivat de faptul că actul normativ care permite acest lucru este unul asumat de Executiv și nu de Legislativ.

 

”Ne spune într-un fel așa mai elegant sau nu că ei nu respectă ordonanța 91 din 29 noiembrie 2016 pentru a ne ceda Cinematograful Unirea pentru că ei așteaptă ca această ordonanță să fie aprobată prin lege”,


Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Concret, în adresa primită la Primărie se menționează că ”în măsura în care OUG 91/29 noiembrie 2016 va fi aprobată prin lege de către Parlament în forma actuală, ori vor fi aprobate modificările propuse, însă subzistă obligația regiei de încheiere a formalității de predare a activului pe care solicitați, vă asigurăm că vom proceda cu celeritate la aplicarea dispozițiilor acestora”.

 

Ceea ce înseamnă că Cinemascoop Unirea rămâne în continuare în administrarea RADEF iar planurile de modernizare a obiectivului nu mai pot fi puse în aplicare.

 

”Deci răspunsul este că nu ne dau cinematograful, cam acesta este răspunsul scurt și la obiect, că ar trebui să apară și lege. Pentru noi era important să dezvoltăm un proiect pe actuala structură a cinematografului. Pentru că în momentul de față avem Filarmonica care nu are sediu, plătim chirii și utilități la Casa Sindicatelor”,


Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

În aceeași situație se află și Teatrul Mihai Eminescu care momentan nu are sediu însă în privința căruia primarul spune că doar pe perioadă determinată.