Mărturia tatălui elevului din Botoșani ars în timpul orei: L-au ars la gât şi la piept - VIDEO

Un sfert de oră a lipsit profesoara din sala de clasă. Copiii erau liniştiţi, în bănci, când a plecat ea. Când s-a întors, Marius era ars pe piept şi pe faţă. Un singur copil rămăsese lângă el să îl ajute, restul fie se îndepărtaseră de el, fie fugiseră.

 

E anchetă la liceul din Flămânzi, județul Botoşani, după ce un elev a ajuns în spital cu arsuri grave. Băiatul susţine că un coleg a aruncat cu o substanţă inflamabilă peste el şi apoi i-a dat foc. După incident, profesoara, care era și directoarea liceului, şi-a dat demisia. 

 

Copilul spune că a fost stropit cu substanţa folosită pentru a şterge tabla magnetică din clasă.

 

”Ar fi şters tabla, după care a luat spray-ul respectiv să şteargă de pe bancă tot ce a scris el. Avea o brichetă în mână, iar colegii spun că au încercat să-i ia bricheta. Nu ştiu cum s-a aprins”,

Mihaela Ştefănucă, directoarea liceului

 

Mihai Rădeanu, tatăl copilului, spune că lucrurile s-au petrecut altfel:

”După câte se auzea, i-a dat foc la copil, unul îl ținea și altul i-a dat foc, l-au ars la gât şi la piept aici”.

 

Reporter: Dar copiii spun că și-a dat foc singur, cum așa ceva?

Mihai Rădeanu, tatăl copilului: Nu cred! 

 

Băiatul a fost preluat de o ambulanţă direct de la şcoală cu arsuri grave. Acum este internat la spitalul de urgenţă pentru Copii din Iaşi, arată observatornews.ro.

 

”Suprafaţa arsă 18-20 la sută, gradele de arsură 2,3  şi pe o mică suprafaţă chiar gradul 4, în zona sternului”,

Cătălin Mihailiuc, medic pediatru

 

Marius este unul din cei 26 de copii cu nevoi speciale care învaţă la Liceul Tehnologic din Flămânzi. Băiatul are handicap mental de gradul I şi ADHD. Ar fi avut accese de violenţă în trecut şi singura de care asculta era mama lui. Femeia însă este grav bolnavă, l-a lăsat pe băiat în grija tatălui şi s-a mutat în alt oraş, la copiii ei dintr-o altă căsătorie.   

 

”Instituţia noastră nu a fost sesizată cu privire la anumite probleme legate de copil, de şcoală, şcoala nu ne-a sesizat, nici autoritatea locală, nici familia”,

Cecilia Spătaru, DGASPC

 

Copiii ar fi monitorizaţi de un consilier şcolar, însă nu au profesor de sprijin la clasă.

 

Reporter: Profesorul de sprijin ar trebui angajat de cine?

Mihaela Ştefănucă, directoarea liceului: Nu ştiu de cine. Nu am avut niciodată.

 

Responsabilitatea este chiar a directorului de şcoală să facă demersurile. Însă procedura e îngreunată de faptul că mulţi copii nu au acte care să certifice că au nevoi speciale.

 

 

Tatăl susţine că băiatul a mai avut probleme cu colegii şi în trecut

 

Marius este un copil cu diagnostic. Iar tatăl său spune că ceilalţi colegi profită de dizabilitatea lui ca să îl manipuleze şi îl şi lovesc.

 

”Înainte îl mai băteau copiii. Copilul nu minte”,

Mihai Rădeanu, tatăl copilului

 

La câteva ore după incident, profesoara a demisionat din funcţia de director al şcolii. Toate sticluţele cu substanţa inflamabilă au fost scoase din şcoală. Recipientul folosit pentru curăţarea tablei nu are instrucţiuni în limba română. Producătorul atenţionează în limba engleză că este un produs foarte inflamabil, iritant cu pielea şi că trebuie ţinut departe de accesul copiilor. Între timp, oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în sala de clasă.

 

Vezi VIDEO