Încă un complex comercial în Centrul Istoric! S-a renunțat la blocurile de locuințe, zona se umple de magazine

  • La procesul de revitalizare a Centrului Vechi din municipiul Botoșani par să contribuie deocamdată doar firmele din mediul privat.
  • După noul Lidl inaugurat recent în zonă, urmează amenajarea unui nou complex comercial, dorit a fi unul de anvergură.

 

Fără blocuri noi în Centrul Istoric 


 

Terenul cu clădirile care au fost demolate au aparținut Rapsodia Conf, care avea un acționat numeros, unul dintre oamenii de afaceri cu acțiuni și director general fiind Mihai Tincu, fost consilier local din partea PSD Botoșani.

 

De la el am aflat că deja s-a intrat în faza a doua de dezvoltare a proiectului de imobiliar, însă cu oarece modificări față de planurile anunțate în documentația din faza inițială. S-a renunțat la blocuri, adică la cele două imobile cu locuințe care se doreau a fi construite.

 

”Blocurile nu vor mai fi acolo. Va fi un spațiu comercial în locul clădirilor vechi care au aparținut Rapsodiei. Un spațiu comercial făcut de o firmă de imobiliare din oraș”,

Mihai Tincu, unul dintre acționarii de la Rapsodia Conf

 

Încă un complex comercial 

 

Ce a mai rămas din spațiile deținute de Rapsodia Conf a fost cumpărat de alți oameni de afaceri din Botoșani. Omul de afaceri Tonino Boldea a cumpărat o suprafață din fostul sediu al acestei societăți, iar corpul de clădiri aflat la intrarea secundară a fost achiziționat în iarna anului trecut de frații Bîldea care administrează societatea Binape Construct Grup.

 

„Clădirea respectivă nu este de patrimoniu și poți interveni păstrând ceva din specificul clădirii. Este o clădire armenească, are niște dungi orizontale care sunt modele armenești, așa-zise modele armenești. Și atunci el va face consolidarea acelei clădiri păstrând exteriorul așa acum este el și va face un amestec între vechi și nou și va fi un complex comercial. Având în vedere un singur lucru, fluxul de oameni care la ora actuală este altul, mult mai mare decât a fost până acum”,

Mihai Tincu, unul dintre acționarii de la Rapsodia Conf

 

Având în vedere că este vorba despre un proiect integrat pentru care s-a aprobat o documentație, inclusiv Planul Urbanistic Zonal, reprezentanții Primăriei de la Serviciul Urbanism susțin că, probabil, nu va mai fi nevoie decât de un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) și o autorizație de construcție.

 

Jurnaliștii Botoșăneanul l-au contactat pe unul dintre reprezentanții Binape Construct Grup, respectiv Emil Bîldea, care a evitat să ofere prea multe informații despre planurile ce includ acest corp de clădire și care a tranșat discuția în doar 21 de secunde.

 

„Momentan nu avem decât să restructurăm clădirea, după aia, nu știu, vedem”,

Emil Bîldea,reprezentant Binape Construct Grup

 

Clădirea achiziționată de acest investitor se află într-o avansată stare de degradare, iar în ultimul deceniu a rămas neutilizată în cea mai mare parte.

 

În cazul fostului sediu administrativ al societății Rapsodia Conf, Tonino Boldea ar intenționa să amenajeze tot spații comerciale care să fie oferite spre închiriere. Ar exista și posibilitatea deschiderii unei farmacii.