Mărturia medicului de la Botoșani despre fetița minune de 660 de grame: A fost o luptătoare din primul moment

Un bebeluş a sfidat toate așteptările medicale, într-o maternitate din Botoșani.

 

Un miracol

 

Elena-Maria, o fetiță născută prematur la doar 22 de săptămâni şi care cântărea, nu mai mult de 660 de grame, a devenit simbolul speranței și al miracolelor posibile în medicină. 

 

Nu primise șanse de viață la naștere, însă după 100 de zile de îngrijiri medicale, nou-născuta a depăşit două kilograme. 

 

Născută înainte de termen, într-o țară unde copiii sub 24 de săptămâni nu sunt considerați viabili medical, Elena-Maria a intrat imediat în îngrijirea intensivă a medicilor. 

 

Carmen Zaboloteanu, medic şef secţie neonatologie

“Sunt cazuri foarte rare, cu şanse de supravieţuire foarte mici...în general, la această vârstă a sarcinii, trăiesc maxim câteva ore şi după aceea capacitatea pulmonară nu mai este funcţională; nu rezistă să îşi îndeplinească toate funcţiile de respiraţie încât să asigure oxigen întregului organism”

 

În primele zile de viață, greutatea fetiței a scăzut dramatic la doar 400 de grame. A fost nevoie de o mobilizare extraordinară pentru a-i susține funcțiile vitale. S-au folosit toate echipamentele de ultimă generație din dotarea secției pentru un singur copil. Fără ele, Elena nu ar fi avut nicio șansă, potrivit observatornews.ro.

 

Carmen Zaboloteanu, medic şef secţie neonatologie

“A fost o luptătoare din primul moment, a luptat inclusiv cu noi, cu statisticile şi ne-a arătat că fiecare copil şansa lui şi este....fiecare copil este unic”

 

Mărturia mamei bebeluşului-miracol

 

Când mama tocmai aflase despre starea critică a fetiței, a solicitat să fie botezată de urgență. Botezul a avut loc chiar în salon, iar medicul a fost nașa fetiței și a trăit alături de ea fiecare etapă a acestei lupte. "În continuare când o să o iau acasă şi o să o botezăm, o să fie naşa ei".

 

Pentru familia Elenei, fiecare gram câștigat a fost un motiv de recunoștință. Ieri mama şi-a ţinut fetiţa în braţe, un moment emoţionat la care a visat zile întregi. 

 

"Astăzi e prima oară după trei luni de zile când am ţinut-o în braţe şi a fost un moment de neexplicat. Mai este foarte puţin timp şi doamna doctor mi-o dă acasă".

 

Elena-Maria este mai mult decât un caz medical unic. Este un exemplu al puterii vieții şi al implicării medicale totale. Într-o țară în care protocoalele nu permit reanimarea copiilor născuți sub 24 de săptămâni, ea rămâne dovada că fiecare viață merită o șansă.