Mamele, împinse de la spate să nu își abandoneze copiii: Asistenții sociali duc muncă grea de convingere

La nivelul Maternității Botoșani nu s-au mai semnalat cazuri de abandon a nou născuților de o bună perioadă de timp. Însă asistenții sociali din cadrul unității spitalicești spun că, în unele cazuri, este vorba despre o „muncă de convingere” dusă de aceștia pentru ca mamele să nu își lase pruncii în spital.

 

Angajații Serviciului de Asistență Socială a Maternității Botoșani au semnalat cazuri de „pseudo-abandon”, în care doar în urma discuțiilor îndelungate cu mamele care sunt externate, acestea acceptă să plece acasă cu nou-născuții.
Este și cazul unui bebeluș născut înainte de sărbători a cărui mamă are probleme psihice, dar pentru care și-a manifestat în mod constant interesul tatăl acestuia.
„Mama nu putea să alăpteze și copilașul a rămas aici. Cu tatăl am ținut legătura, tot amâna să vină să îl externeze, o perioadă ne-a spus că este foarte greu acasă, nu știe ce să facă, dar acum s-a decis să îl ia și astăzi (n.r. 12 ianuarie 2015) ar trebui să vină după el”, a declarat un asistent social din cadrul Maternității.
Potrivit acestuia, s-au înregistrat și cazuri în care nașterea le-a speriat atât de tare pe viitoarele mame, încât le-a determinat să se grăbească spre a afirma că nu își doresc copiii. Pentru asemenea situații a existat în cele din urmă un final fericit. „Până la urmă, instinctul matern a fost atât de puternic, încât nu s-au mai putut dezlipi de copii când i-au ținut pentru prima dată în brațe”, a completat asistentul de la Maternitate.
(C.B.)
CITEȘTE:
 Spitalul are o poliție a mamelor care-și ”uită” copiii : este foarte bine pus la punct