Pe lângă cazare în condiții decente, cu baie si bucătărie utilate și mobilate, mamele beneficiază și de transport, alimente, medicamente, cartele telefonice, îmbrăcăminte, produse de igiena, pampers, asistență medicală, asistență religioasă.
În aceste vremuri tulburi, cauzate de războiul din Ucraina, Centrul de activități pentru copii „Sfânta Sofia” al Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Poiana-Brăești, Protopopiatul Dorohoi, pune la dispoziție spațiile sale, cât și toate cele necesare - transport, alimente, medicamente, cartele telefonice, îmbrăcăminte, produse de igienă, pampers - mamelor refugiate cu copii.
Până pe 7 martie, 8 adulți și 12 copii ucraineni au fost cazați la așezământul de copii din Poiana-Brăești.
La inițiativa preotului paroh Cătălin Ailenei, Centrul de activități pentru copii „Sfânta Sofia” al Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Poiana-Brăești, Protopopiatul Dorohoi, și-a deschis porțile pentru mamele cu copii refugiate din Ucraina.
Conform spuselor părintelui paroh, în centrul pentru copii din Poiana-Brăești pot fi cazate concomitent 10 - 12 familii.
Până în acest moment, au fost cazate în centrul 6 familii refugiate - 8 adulți și 12 copii - din regiuni și orașe ca Donbas, Odessa, Zaporojie.
”În general, mamele cu copii - am avut și mame cu bebeluși - pe care le găzduim câteva zile sunt în tranzit spre alte țări. Pe lângă cazare în condiții decente, cu baie si bucătărie utilate și mobilate, noi le oferim și transport, alimente, medicamente, cartele telefonice, îmbrăcăminte, produse de igiena, pampers, asistență medicală, asistență religioasă, în general tot ce este nevoie. Ne dorim în mod special să avem grijă de mamele cu copii, centrul nostru fiind destinat acestui scop”, a declarat pentru Doxologia.ro preotul Cătălin Ailenei.
”Ne dorim să aducem un strop de bucurie în marea de tristețe provocată de aceste vremuri tulburi. Este greu, dar nu imposibil. Ne bucurăm de o bună colaborare cu autoritățile locale și județene, precum și de sprijinul oferit de mai mulți credincioși din țară și străinătate. Un lucru important de menționat este și faptul că familiile care ne trec pragul încearcă să se autogospodărească cu cele puse de noi la dispoziție și se ajută reciproc”, a adăugat preotul din Poiana-Brăești.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: