MAI schimbă probele și baremele de admitere la Academia de Poliție și școlile de subofițeri din sistem

Ministerul Afacerilor Interne schimbă baremele de admitere la Academia de Poliție și la școlile de subofițeri din sistem, mai ales că primul examen va urma în ianuarie 2018, astfel că probele fizice se vor desfășura în alte condiții față de cele de la admiterea din luna iulie 2017.

 

În prima lună a noului an vor fi scoase la concurs 1.600 de locuri pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră.

 

Toți candidații vor fi selectați și pe baza examenului medical, până la probele fizice și cele scrise, fiecare astfel de examinare fiind obligatorie și eliminatorie. Din fișa medicală s-a scos criteriul înălțimii, care era, până acum, de 1,65 m la fete și 1,70 m la băieți. Oficialii ministerului susțin că nu toate posturile scoase la concurs sunt pentru viitorii ofițeri care vor lucra în operativ, iar pentru a trece probele fizice este, oricum, nevoie de o anumită înălțime.

 

Probele fizice vor fi în număr de 11, timpul necesar minim pentru a le trece fiind de 2 minute și 25 secunde.

 

Proba de evaluare a performanței fizice se apreciază și se notează potrivit normelor și baremelor specifice prevăzute de anexa nr. 31 sau, după caz, de anexa nr.32 , care se afișează și se aduc la cunoștința candidaților înaintea începerii probei. Este declarat „promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2’25″. Performanţa obţinută de candidaţi şi calificativul acordat („promovat”, „nepromovat”) se consemnează în tabelul prevăzut în anexa nr. 27 la ordin.

 

Pentru evaluarea performanței fizice a candidaţilor, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări, repetări sau contestaţii. Abandonul, accidentarea sau neîndeplinirea bremului minim duce la eliminarea candidatului din concurs şi declararea acestuia „nepromovat”. Trecerea de la alergare la mers a candidaţilor nu se consideră abandon.

 

Potrivit proiectului de Ordin, a fost conceput un traseu aplicativ, care se va desfășura în sală: “vor fi testate calitățile motrice de bază (viteză, îndemânare, rezistență și forță) ale persoanelor care intenționează să dobândească statutul de cadru militar”.

 

Precizări generale referitoare la proba traseu practic-aplicativ

 

Candidaţii trebuie să parcurgă în întregime traseul practic-aplicativ şi elementele care îl compun şi să abordeze obligatoriu toate obstacolele, în ordinea stabilită, conform schiţei de mai jos. Parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris, duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde/obstacol a candidatului, la final penalizările acumulate fiind consemnate în tabelul prevăzut în anexa nr. 27 la ordin şi adunate la timpul realizat. În situaţia în care candidatul nu parcurge un obstacol va fi declarat „nepromovat”. (Sursa: Alba24)

 
download from google play download from apple store