Mai multe bodegi de cartier din municipiul Botoșani ar putea fi închise cu Poliția Locală

Vorbim mai exact despre locațiile în care sunt amenajate baruri și care funcționează în spații comerciale ce sunt închiriate de la SC Locativa SA. Adică spații ale orașului, ale botoșănenilor în mod indirect.

 

În aceste unități unde se comercializează băuturi alcoolice, activitatea ar putea fi sistată dacă există plângeri soldate cu amenzi de la Poliția Locală, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Adică scandaluri, muzică dată la volum maximum și alte asemenea.

 

În acest sens, un cetățean din Centrul Istoric a făcut o solicitare către Primăria Botoșani ca în regulamentul ce vizează locuințele sociale și unde se aplică aceleași sancțiuni, să fie incluse și persoanele juridice.

 

Viceprimarul Cosmin Andrei a considerat propunerea binevenită și a declarat că va face acest regulament opozabil și persoanelor juridice.

 

”Dacă sunt sancționate persoanele juridice, la fel ca și persoanele fizice, pe Legea 61 pentru perturbarea ordinii și liniștii publice, să li se rezilieze contractul de închiriere la 3 sancțiuni. Includem această propunere, o consider oportună și voi modifica în acest sens proiectul de hotărâre”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Culmea însă, în Centrul Istoric nu funcționează baruri în spații care să fie administrate de Locativa.

 

Și nici nu sunt chiar foarte multe astfel de unități la Botoșani.

 

Există trei sau patru baruri în zona Capătului Liniei 1, încă unul în cartierul Grivița și altul la Piața Centrală.  

 

Cei de la Locativa spun că în istoria acestor unități, scandalurile au fost ceva mai rare.

 

Însă este foarte posibil ca vecinii să nu fi făcut reclamații și să existe doar certuri la fața locului.

 

”A fost odată o mică problemă, în urmă cu vreo cinci ani, la piață, dar s-a rezolvat acolo. Iar în rest, a mai fost altă problemă anul trecut, legat de cei de la Capătul liniei 1, că dădeau muzica tare dar s-a rezolvat. Nu au ajuns la urechile mele astfel de probleme, de obicei aud, sau vin cei de la Poliția Locală, dar nu au fost probleme grave”,

Florinel Gornea, director SC Locativa

 

Directorul de la Locativa consideră că demersul este ușor forțat și că oricum posibilii evacuați vor ajunge în instanță.

 

”Pentru o reziliere de contract, tot o hotărâre judecătorească trebuie. Mi se pare mie mai forțat, mă rog, care e mai slab de înger poate înghite, dar dacă e unul isteț poate să se ducă prin tribunale”,

Florinel Gornea, director SC Locativa

 

Regulamentul privitor la locuințele sociale ale orașului și persoanele cunoscute ca fiind recalcitrante se află încă în dezbatere publică.

 

Riscă să fie evacuați din locuințele sociale, chiriașii care vor avea minimum trei sancțiuni pentru scandal.