Lecție de răzbunare sexuală la Girl Up! Scandal cu o tabără exclusiv pentru fete, Inspectoratul pune şcolile în gardă: Mare atenţie

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a trimis marţi o adresă unităţilor de învăţământ preuniversitar cu privire la organizarea unei tabere mai… aparte în judeţul Covasna.

 

„Un transgender a dezbătut cu elevii participanţi subiecte specifice ideologiei de gen”

 

Botoşaniul figurează printre judeţele din care se primeau înscrieri pentru tabăra de fete „Girl Up!”, care se va organiza la Pădureni în perioada 9 – 12 august.


Problema este că organizatorii au derulat un eveniment asemănător şi la Focşani în luna februarie 2018 care s-a soldat cu o dispută de amploare naţională.


Părinţii din Vrancea s-au revoltat atunci din cauza subiectelor abordate în cadrul taberei, neaprobate de forurile superioare din învăţământ.


Iar şefii educaţiei botoşănene au fost avertizaţi în urmă cu exact o săptămână de către nici mai mult, nici mai puţin de opt asociaţii, de la „SOS Familia” la Uniunea Vatra Românească, asupra pericolului participării fetelor la o asemenea tabără.


„Reacţia părinţilor a generat şi câteva interpelări în Parlamentul României adresate ministrului Educaţiei. Se menţionează, de asemenea, că la evenimentul respectiv un transgender a dezbătut cu elevii participanţi subiecte specifice ideologiei de gen (gender), ideologie care nu are avizul Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a fi prezentată elevilor minori”,


Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, în adresa trimisă şcolilor.


Documentul este semnat şi de inspectorul şcolar Paul Bilocopetiuc, iar la final directorilor de şcoli li se recomandă: „să analizaţi cu mare atenţie tematica taberelor sau a acţiunilor la care participă elevii minori ai unităţii dvs.”.


Adresa a fost trimis în atenţia directorilor şi a consilierilor educativi.

 

„Vor auzi că ele sunt fete nu prin naștere”

 

Tabăra „Girl Up” a stârnit reacţii dezaprobatoare din partea unor publicaţii creştin-ortodoxe. De asemenea, luna trecută ŞtiripeSurse.ro scria:


„În tabăra gratuită „Girl UP!”, sub pretextul emancipării și împuternicii tinerelor, adolescentele noastre vor învăța că genul este diferit de sex și că identitatea lor de gen nu are nicio legătură cu sexul lor biologic. Vor auzi că ele sunt fete nu prin naștere, adică nu pentru că aceasta este identitatea lor naturală, ci pentru că familia și societatea le-a atribuit, în mod artificial, identitatea de femeie. Vor fi îndemnate să perceapă vocația maternității și delicatețea feminină drept opresiune și persecuție, drept ipostaze rușinoase pe care trebuie să le combată nu doar în viața lor, ci și în societate. Vor fi antrenate în discursuri și posturi care să le imprime în minte și în trup omul nou al ideologilor radicale, omul nou rupt de familie, de comunitate, de sens.”

 

Tabără gratuită susţinută de americani

 

Istoria egalităţii de gen, ce este egalitatea de gen (gender sensitivity, standarde duble), teatru forum despre stereotipuri şi roluri de gen şi standarde duble, hărţuirea sexuală, blamarea victimei, consimţământul şi răzbunarea sexuală sunt câteva teme ce urmează a fi abordate în amintita tabără.


„În spiritul susținerii tinerelor românce, Girl Up! este o tabără de 4 zile în Pădureni, județul Covasna în care 20 de fete vor avea ocazia de a învăța cum să se confrunte cu frânele din calea dezvoltării lor, care sunt problemele cu care persoanele de gen feminin se întâlnesc și cum să le depășească și să își mențină încrederea și dragostea de sine”,


FLEX Alumni România, organizatorul taberei.


Aceştia vorbesc şi despre statistici „înfiorătore” cu privire la viol şi faptul că la români acesta este văzut oarecum scuzabil din cauza îmbrăcămintei sau atitudinii victimei.


„Echipa Girl Up! nu consideră că acesta este mediul în care trebuie să crească tinerele românce. Schimbarea trebuie făcută prin reeducarea ambelor sexe, iar noi ne dorim, într-o primă fază, să investim resurse și timp în bunăstarea fetelor, să se simtă protejate și încrezătoare, să nu se desconsidere sau subestimeze, pentru că ele nu sunt proprietatea nimănui și vrem să ne asigurăm că sunt conștiente de propriile abilități și de drepturile lor”,


FLEX Alumni România, organizatorul taberei.


Tabăra este gratuită, participantele trebuind doar să suporte costurile de transport Iaşi – Covasna şi este organizată de FLEX Alumni România cu sprijinul American Councils Romania și al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna.

 

FLEX Alumni Romania își propune să ofere tinerilor oportunități pentru activități de educație non-formală și să consolideze relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii.


Pentru participarea la Girl Up! s-a putut înscrie până pe 20 iulie orice fată cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani și cu domiciliul în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău sau Vaslui.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store