La pas prin istoria orașului : PROVOCARE inedită pentru 30 de tineri din Botoşani – FOTOGALERIE

30 de tineri botoşăneni au fost avut de dus la bun sfârşit o misiune plină de provocări.

 

În data de 11 iunie 2018, la inițiativa Asociației „Pro Urban” din Botoșani, atrăgând un număr de aproximativ 70 de tineri entuziaști elevi de liceu, pe străzile urbei noastre, s-a desfășurat a doua ediție a Concursului „La pas prin istoria orașului...”.

 

Amintim că în 2015 si 2017 ,prima si a doua ediție, au avut un mare succes, atât în rândul tinerilor participanți, cât și în rândul elevilor care s-au implicat ca voluntari în organizarea și desfășurarea concursului de tip „Treasure hunt”. La solicitarea tuturor celor implicați în primelor ediții, dar și a tinerilor entuziaști din municipiul Botoșani, Asociația „Pro Urban” a decis să își asume provocarea organizării celei de  a treia ediții a Concursului „La pas prin istoria orașului...”, de această dată selectând obiectivele de patrimoniu din lista celor care au aparținut sau mai aparțin minoritatilor nationale din Botoșani.

 

Proiectul a fost sprijinit financiar de Municipiul și Consiliul Local Botoșani, acordând astfel un interes sporit acestui eveniment.

 

Obiectivele vizate, spre a fi descoperite de echipele de elevi participanți în concurs, fac parte din patrimoniul cultural-artistic al catorva dintre etniile prezente in zona, indeosebi comunităților armenilor și evreilor din oraș.

 

S-a dorit, prin urmare, valorificarea și promovarea acestora, aducerea la cunoștința publicului larg, cu precădere al celui tânăr, a valorilor artistice din Botoșani, sensibilizarea și conștientizarea necesității conservării acestui vast patrimoniu cultural, care nu poate fi considerat exclusiv al comunităților respective, ci se integrează în patrimoniul general al municipiului.

 

Zece echipaje a câte trei elevi s-au deplasat plecand de la noul sediu Uniunii Armenilor din strada Armeana nr. 20, pe un traseu cuprinzând zece dintre cele mai interesante obiective de patrimoniu (case armenesti precum Goilav, Karakas, Ferhat, Sinagoga, Teatrul M. Eminescu, Biserica Romano-Catolica, etc), descoperindu-le pe baza unor indicii oferite de organizatori. În finalul Concursului, entuziasmul și efortul participanților a fost răsplătit prin oferirea de premii, cadouri și diplome, tinerii manifestându-și bucuria și interesul prin speranta de a mai participa  ulterior și alte concursuri de acest fel.

download from google play download from apple store