Jocuri de culise cu banii la primării, cetățeni fictivi și favoritisme: Coșula și Cordăreni, viitoare municipii

„Pentru că putem” pare să funcționeze în continuare la Botoșani și prin țară, probabil. Primarii din opoziție se plâng de faptul că sunt discriminați politic la repartizarea banilor de la stat iar asta se răsfrânge asupra cetățenilor.

 

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla și coordonatorul Pro România susține că responsabilitatea fiscal bugetară care este un concept străin de guvernanți.

 

„Vorbim de resurse alocate discreționar și lucruri ce afectează comunitățile, în primul rând. Din discuțiile noastre, ar reieși la o primă analiză, o întrebare pentru referendum: Oare poporul acesta este de acord o dată cu votul în anumiți politicieni să lase așa la libera lor alegere alocarea resurselor financiare pentru: partidele politice, salariile parlamentarilor, primarilor, discreționar, fără criterii de competență. Cu alte cuvinte, să faci ce vrei dacă ajungi să conduci”,

Dumitru Chelariu, coordonator Pro România

 

Detaliind, primarul de la Pomârla s-a concentrat pe finanțarea pentru primării, calculată în funcție de numărul de locuitor și rangul comunei.

 

 

„S-au jucat în jurul unei formule fixe, acea alocare de chipurile 1.000 de lei pe cap de locuitor, s-a vorbit de 1.200 dar imediat au apărut tăieri și acolo au făcut lucruri ca să scoată ochii tuturor că am fost egali și per total partide. Găselnița este în cealaltă zonă a politicului, la CJ, unde nu mai avem nici o formulă de nici o culoare, în care fiecare găsește explicații arbitrare și glume”,

Dumitru Chelariu, coordonator Pro România

 

Ironic, Dumitru Chelariu a spus despre „Cordăreni sau Coșula că au poli de creștere și probabil sunt viitoarele municipii din județul acesta”. În Coșula se află rude ale liderului PSD Botoșani iar această primărie ar fi fost favorizată la alocările bugetare, tocmai pe acest considerent.

 

Și a vorbit și despre acele comunități aglomerate de cetățeni străini doar în acte, pentru că în realitate aceștia folosesc România drept rampă spre spațiul european.

 

„Sunt câteva zeci sau sute de cetățeni străini domiciliați în anumite comune și care atrag după sine și alocări bugetare. Dacă aduci 100 sau 200 de cetățeni cu domiciliul, automat statistica îți ia în calcul și la 200 de astfel de cetățeni ai 2 miliarde în plus alocare doar la o chestie fictivă”,

Dumitru Chelariu, coordonator Pro România

Acești oameni pentru care sunt alocate fonduri în realitate nu aduc nici un aport în comunitate.

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store