Investiții „serioase” în Educație anunțate la Botoșani: Să vă faceți o analiză și să veniți cu propuneri

În cadrul vizitei la Botoșani secretarul de stat Zoltan Kallos a anunțat că urmează să se facă o serie de investiții în educație.

 

Promisiuni pentru investiții în educație

 

Și asta pentru că din toamnă sau cel târziu de la anul se va da startul la Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Ar urma să fie modernizate mai multe școli pentru a nu mai avea toaletă în curte, dar se dorește ca toate unitățile de învățământ să aibă autorizații de securitate la incendiu.

 

„Vom încerca să remediem aceste probleme prin acest program național. Și pentru asta eu vă îndemn acum ca la nivelul județului, și este foarte bine că este aici și dl prefect, să vă faceți o analiză foarte serioasă și să veniți cu propuneri viabile. După cum bine știți nu se vor putea finanța toate solicitările, dar dacă le prioritizăm și reușim să eficientizăm cheltuirea banului public atunci copiii noștri vor beneficia de condiții mult mai bune în unitățile de învățământ”,

Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

De la creșe la microbuze

 

De asemenea, vor fi fonduri și pentru formarea cadrelor didactice sau pentru construirea multor creșe.

 

Cu alte cuvinte:

„În viitorul apropiat sperăm să vină investiții serioase spre sistemul de învățământ românesc. Să ridicăm la acele standarde despre care toată lumea vorbește de 30 de ani”

 

 

Secretarul de stat a mai anunțat că vor fi achiziționate la nivel național 3.000 de microbuze școlare printr-un proiect comun al Ministerului Dezvoltării cu  Ministerul Mediului.

 

Apel către primari

 

Șeful educației botoșănene, Gabriel Hârtie a declarat că se va face o analiză în ceea ce privește formarea profesorilor.

 

Pentru investițiile în infrastructura școlară, Gabriel Hârtie  a atras atenția că este nevoie de o implicare a primarilor.

„Deja ne vom gândi o prioritizare în ceea ce privește formarea colegilor noștri. Vizavi de infrastructura școlară cred că și domnii primari ar trebui să aibă la cunoștință aceste aspecte, conform legislației în vigoare clădirile, terenurile cu destinație în învățământ sunt administrate de autoritățile publice locale. Practic ei sunt proprietarii și practic ei pot depune astfel de proiecte și cererile de finanțare”,

Gabriel Hârtie, inspector general IȘJ Botoșani.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store