Inspectoarele de la PSD și PNL, încăierare verbală la municipiu: Sunteți obsedată de putere & Vă rog frumos să încetați VIDEO

Ședință extraordinară de Consiliu Local, câteva proiecte pe ordinea de zi, toți consilierii cu excepția unuia învoit, la masa dezbaterilor din sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani. A început la ora 11:00 și a durat mai puțin de o oră.

 

Învățământ + politică = ...

 

Primele proiecte au fost parcurse ușor și votate în unanimitatea celor prezenți. La ultimul în schimb, au fost iscate o serie de discuții care au culminat chiar cu ușoare crize de nervi. Două consiliere, fostă și actuală inspectoare școlară, pe tema înființării la Botoșani a unei extensiuni și din partea Universității George Enescu.

 

Nu a existat vreo problemă legată de învățământul superior, ci despre spațiul care se dorește a fi pus la dispoziția universității, din incinta Liceului Elie Radu.

 

Cătălina Lupașcu a luat cuvântul și a povestit cât de greu le este elevilor de la Liceul Pedagogic, cel mai mare din municipiu, să învețe după amiaza, în timp ce, există spații libere la Elie Radu, unitate aflată în imediata apropiere și în plin proces de depopulare.

 

 

„Elevii de la clasa a IX-a până la a XI-a învață după amiază până la ora 8 seara. Vă întreb pe dv. fiecare care sunteți aici la această masă și vă doriți să înființați o universitate, dacă v-ați da copiii să învețe după amiază până la 8 seara și să se solicitați în același timp să fie buni sau, mă rog, să reușească să-și obțină ceea ce-și doresc din punct de vedere profesional. Cred că nici dv. nu ați fi în stare să faceți un asemenea efort intelectual la orele după amiezii când organismul nostru este practic pregătit pentru o pauză, după care de un minim efort intelectual”,

Cătălina Lupașcu, consilier local PNL

 

„De ce nu ați intervenit la timp?”

 

Așadar, i-a cerut primarului să retragă proiectul de pe ordinea de zi și să identifice spații în alte unități de învățământ iar cele de la Elie Radu să le cedeze către Pedagogic.

 

A fost momentul în care a intervenit și Daniela Vicol, care a arătat că este de acord cu ideea Cătălinei Lupașcu.

 

„Într-adevăr, este o problemă acolo, se învață până la 8 seara și eu sunt profesoară acolo și este foarte greu la ore până la 8 seara. Chiar când am văzut proiectul m-am gândit, fără să văd proiectul: uitați, d-na Lupașcu voia acest spațiu pentru Liceul Pedagogic. De ce nu a intervenit pentru că permanent s-a plâns că PSD-ul nu vrea să dea acest spațiu Liceului Pedagogic, de ce nu a intervenit în ultima parte din celălalt mandat când ați avut votul d-nei Roșu care a trădat PSD-ul și a votat cu PNL-ul. Atunci de ce nu ați propus acest lucru? De ce nu ați intervenit la timp?”,

i-a replicat Daniela Vicol, colegei liberale din plen

 

„Imediat vă spun”, i-a răspuns Cătălina Lupașcu.

 

A urmat mai apoi un dialog aprins între cele două, Lupașcu spunându-i lui Vicol că ar trebui să studieze legislația mai în detaliu și să știe când se votează rețeaua școlară, adică la început de an școlar.

 

Și că este nevoie de avizul inspectorului general, însă la conducerea Inspectoratului Școlar Județean s-au aflat în ultimii ani, Mihaela Huncă și Gabriel Hârtie.

Și discuțiile au continuat.

 

„Vă rog frumos să încetați, doamnelor, colegelor, gata discuția asta”, a intervenit Andrei Amos, care a fost președintele de ședință.

 

Cătălina Lupașcu a dorit să aibă totuși ultimul cuvânt, în fața colegei Daniela Vicol: „stimată doamnă sunteți obsedată de putere”.

 

Proiectul NU a fost retras 

 

Problema cu efectuarea orelor de curs în schimburi la Liceul Pedagogic există dintotdeauna la această unitate, a intervenit și primarul Cosmin Andrei. 

 

„Suntem în interiorul unui calendar și doresc să sprijinim extensiunea Universității de Arte de la Iași. Putem găsi o alternativă pentru Liceul Pedagogic, cum puteam să găsim până astăzi în fiecare an, cel puțin din 2012 dacă îmi aduc eu bine aminte, de când am fost colegi cu d-na Lupașcu, să propunem o rețea școlară care să fie modificată, să primim avizul IȘJ. Dar puteți face acest lucru și acum, îl aveți aici pe colegul nostru, care este inspector școlar general”,

a răspuns primarul Cosmin Andrei făcând referire la Daniel Botezatu

 

Ultimul cuvânt i-a aparținut în cele din urmă șefului educației botoșănene care a arătat că este nevoie de un consorțiu...

 

„în care să fuzioneze Elie Radu unde într-adevăr populația școlară este într-o continuă scădere și un alt liceu tehnologic din Botoșani urmând să identificăm spațiul și locația consorțiului și să eliberăm astfel Elie Radu. Dar trebuie niște studii și niște calcule făcute să vedem dacă se poate realiza acest lucru”,

Daniel Botezatu, din postura de inspector general

 

Proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru și 9 abțineri.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store