Înmormântarea lui Secrieru : Lacrimi, oficialităţi, oameni la balcoane – GALERIE FOTO

 

Fostul senator Dinu Secrieru a fost înhumat sâmbătă la Cimitirul Pacea. Convoiul a pornit la amiază de la casa familiei de lângă Arhivele Naţionale, iar în jurul orei 12:45 a ajuns la viitoarea Catedrală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde patru preoţi au oficiat slujba de înmormântare.

O pleiada de oficialităţi
La aceasta au asistat o mulţime de oficialităţi, foşti sau actuali colegi de partid ai ex-parlamentarului. Printre aceştia s-au regăsit primarul Cătălin Flutur, deputatul Florin Ţurcanu, fostul consilier judeţean Corneliu Popescu, viceprimarul Cătălin Alexa, fostul subprefect Daniel Moruzi şi o sumedenie de foşti şi actuali directori, precum Paul Mustiaţă, Dumitru Monacu, Dan Bacinschi, Constantin Iacob, Laur Nechita, Pavel Rusu sau Ioan Strujan. La nefericitul eveniment au luat parte inclusiv foşti adversari politici ai celui care a condus PNL Botoşani, cazul ex-deputatul Mihai Baltă, care a prezidat organizaţia judeţeană a PSD în perioada în care şi Secrieru era şeful liberalilor. Nu au lipsit prefectul Cristian Roman, naşul de cununie al lui Paul, fiul fostului senator şi o pleiadă de importanţi oameni de afaceri, precum Gheorghe Ciuboatru, patronul „Electroalfa”, venit alături de soţie sau Viorel Grigoraş de la RVG.
„N-am crezut că o să vină. Şi dl. Secrieru, la ora stabilită, intra pe poarta Bisericii”
În predica de după slujbă s-a subliniat, printre altele, implicarea lui Dinu Secrieru în ridicarea sfântului locaş, care a susţinut construcţia acestuia din calitatea sa de consilier al parohiei. „Pe lângă acestă înaltă demnititate în statul român, dl. senator, odată mutat în parohia noastră, a acceptat propunerea mea şi a fost ales în umila demnitate de consilier al Bisericii Catedralei Sfinţiii Apostoli Petru şi Pavel patru ani şi vă spun sincer că la prima şedinţă mi-a fost foarte greu, nu îndrăzneam şi la un moment dat m-am îndoit, că n-am crezut că o să vină. Şi dl. Secrieru, la ora stabilită, intra pe poarta Bisericii. Eu mă frământam aşa, eram şi emoţionat, să am un consilier fost senator al României, care a stat alături de oameni mari şi mi-a spus: «părinte, stai jos aici lângă mine, hai vino încoace şi să vedem ce probleme putem discuta»”, a spus părintele Petru Tănasă. El a amintit că în 2003 a oficiat „nunta de argint” dintre Dinu şi Elena Secrieru şi a promis că la toate slujbele va fi pomenit cel dispărut.
Drum în lacrimi
Mai toţi cei prezenţi au primit câte ceva de pomană în timpul slujbei deoarece, odată terminată, sicriul a fost aşezat din nou în maşina mortuară. Unii invitaţi au ieşit în lacrimi în timpul ceremonialului religios, iar dacă Paul a înfruntat tăcut durerea, îmbărbătat uneori de prefect, mama şi fiica ex-senatorului nu şi-au putut stăpâni lacrimile. Însoţit de o fanfară populară, cortegiul a luat drumul bulevardului Mihai Eminescu, apoi cel al bulevardului George Enescu, trecând inclusiv pe lângă biroul de executor judecătoresc unde timp de un deceniu senatorul a activat. Pe tot traseul o mulţime de oameni, copii şi adulţi, au ieşit pe la balcoane şi pe trotuare pentru a-l conduce din priviri pe ultimul drum pe cel care a fost Dinu Secrieru, născut pe 4 decembrie 1953 şi decedat pe 21 iulie 2011.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească alături de cei drepţi.