Infecțiile cu STAFILOCOC AURIU au reapărut: La Botoșani, bebelușii stau internați chiar și 50 de zile

Trei bebeluși au fost găsiți cu bacteria stafilococ auriu, în București, la jumătate de an după ce maternitatea Giulești a fost închisă și dezinfectată din această cauză. Cert este că la Botoșani, situația este alta.

 

Am vrut să vedem dacă anul acesta au fost cazuri când bebeluși au fost găsiți cu bacteria stafilococ auriu. Astfel, am luat legătura cu Carmen Zaboloteanu, medic neonatolog  la  Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Botoșani.

 

”Referitor la stafilococ, au fost 850 de nașteri până acum, dintre care 65 de prematuri. Este o ușoară creștere la copiii prematuri, puțin mai mult de 1.400 kg, 1.600 kg, care au avut nevoie de spitalizare destul de lungă, adică 40,50 de zile. Copiii cu așa lungă spitalizare sunt controlați bacteorologic periodic. Adică, la un copil prematur, la 10 zile, chiar dacă are sau nu are semne de boală, se verifică dacă are o infecție,”

 

Carmen Zaboloteanu, medic neonatolog

 

Cert este că deși au fost zeci de copii predispuși la o astfel de infecție, în ultimele 4 luni, practic de la începutul anului 2019, nu au fost cazuri la Botoșani cu bacteria stafilococ auriu.

 

”Nu am avut. Stafilococ, spre norocul nostru, nu a crescut, nici colonizări, nici infecții în aceste 4 luni”

 

Carmen Zaboloteanu, medic neonatolog

 

Trebuie precizată diferența dintre colonizări și infecții. Copiii cu colonizări sunt acei bebeluși care deși sunt purtători ai bacteriei, nu au semne de boală, organismul lor fiind destul de puternic să lupte singur, pe când, copiii infectați au semne ale bacteriei și în cele mai grave situații se poate ajunge chiar la deces.

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store