Inedit cu Valeriu Iftime: N-aș spune nu vieții politice în următorii 5 ani / Pentru că am multe de spus!

Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, povestește despre greșelile făcute, modul de a-și cheltui banii, de ce vrea să-și vândă mașina, ce urmărește la televizor și chiar ce femei apreciază din viața publică.

 

Totul într-un dialog altfel, realizat de Gazeta Sporturilor, cu omul din spatele proprietarului de club.

 

- Spuneți ceva ce lumea nu știe despre dumneavoastră și v-ați dori să știe!

 

- Petrec foarte puțin timp în fotbal, mă preocupă foarte tare eficiența energetică și metodele de a nu scoate carbon. De a fi o economie curată pe termen lung. E foarte greu. Sunt suficient de bine informat în subiectul ăsta, am citit mult, dar lumea nu știe asta. Toți spun când mă văd: "Aaaa, fotbalistul. FC Botoșani, Becali".

 

- Sunteți un om cheltuitor?

 

- Nu, mi-ar plăcea să trăiesc cu bani puțini, dar nu prea știu prețurile. M-am păcălit odată și am luat cireșe cu un preț de 10 ori mai mare. Pentru că eu nu prea cumpăr. Erau 5 lei kilogramul și eu am dat 50 de lei. Nu știu cum! Vorbeam în bani noi și am dat. Am spus cuiva și mi-a zis: "Băi, ești dus cu capul? Dar ce, sunt din aur? Ce-ai făcut?". Nici haine nu-mi cumpăr, mi le ia soția. Mai merg la restaurant cu băieții mei și comandă ei. Nu-s atât de sofisticat. Pot mânca foarte simplu, cum fac când sunt în post, ciorbă de cartofi, niște fasole, varză murată. Din păcate, anturajul nu-mi dă voie. Merg la tot felul de dineuri unde trebuie să fiu foarte atent, altfel o iau razna și mă îngraș. Or mie vârsta nu-mi mai permite! Deci nu știu cât cheltui, dar n-aș vrea să cheltui mult și nici nu-s un om pretențios.

 

- Câți bani aveți acum în buzunar?

 

- Cred că 700 de lei. Am scos ieri de la bancomat! De obicei, am cardul și 100 de lei. Am acum mai mult pentru că mi-a povestit cineva despre o cofetărie și m-am dus cu nepoata mea să i-o arăt. N-aveam niciun ban și m-am dus repede la un bancomat. Nu umblu cu bani! (…)

 

- Care-i cea mai mare extravaganță făcută?

 

- Pfai, ce întrebare! Cred că pe la niște restaurante cu stele Michelin prin New York. Și mi s-a părut că nu face cât a costat. Am mai fost la un restaurant Michelin lângă Lyon, Paul Bocuse, unde era cel mai mare bucătar francez. Și atunci a fost un preț piperat!  Totuși mi s-a părut OK, pentru tot ce a fost acolo. Atunci am plătit vreo 2.800 de euro. Mereu mi s-a părut prea scump tipul ăsta de serviciu, o masă la astfel de restaurante. Te apucă altfel de remușcări. Cum cred că și banii dați pe mașini scumpe nu rentează.

 

- Aveți totuși un bolid destul de scump, un Porsche!

 

- Mă tot chinui să o vând și nu reușesc. Dar o s-o vând până la urmă, ca să-mi iau una electrică. Merg foarte puțin cu mașina. Mai mult cu avionul. Iar la București când vin, Uberul e sfânt. Și metroul! Depinde și de vârstă. La 20-30 de ani o astfel de mașină ia ochii.

 

- Vă uitați la televizor?

 

- Mă uit! La meciurile de fotbal, dar nu le văd pe toate. Stau în bibliotecă, îl las să meargă, și mă mai uit din când în când. N-am mai văzut Real Madrid cu Barcelona ca pe vremuri. Stăteam lipit de TV înainte! Acum mă uit mult la filme! Am văzut foarte multe filme pe HBO și Netflix. Am văzut toate filmele cu luptele evreilor cu palestinenii. Apoi am văzut tot ce înseamnă mafia drogurilor, tot ce înseamnă Oscar în ultimii 20 de ani. Am pasiunea asta de când era Vlad, băiatul cel mare, student. Atunci nu era Netflix. Cumpăra casete din București, le aducea acasă și făceam festival de filme. Vedeam în weekend câte 10 filme. Politica mi-o iau de pe internet, nu mă uit la posturile TV care fac propagandă. Mă duc la mama și tot încerc să o fac să schimbe de pe Antena 3. Are o telecomandă pe care orice ai apăsa tot pe Antena 3 ajunge.

 

- Când v-a fost cel mai greu să spuneți adevărul?

 

- Rareori! N-am fost cercetat de DNA. Am fost chemat o dată la Sibiu. Să mă gândesc cum să mă exprim. Cumva voiau să mă lege de ceva de acolo și îmi era foarte greu să spun adevărul pentru că puteau intra alte persoane. Am fost confuz cu mine și gândurile mele. E o poveste de 7-8 ani. M-a preocupat mult teama asta. Sunt lucruri pe care le știm, care fac rău multora, dar e și o zonă de vinovați. Aia trebuie spusă! Iar când am fost pus în situația asta, n-am fost suficient de curajos.

 

- Unde vă vedeți peste 15 ani?

 

- Un bunic care scrie în bibliotecă despre ce a făcut în viață. Poate că n-ar fi rău să sfătuiesc și mediul politic la un moment dat. N-aș spune nu vieții politice în următorii 5 ani. Pentru că am multe de spus! Am făcut, nu spun din vorbe. N-aș face politică din interes pentru că n-are cum să mă cumpere cineva cu bani.

 

Interviu complet pe gsp.ro…

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store