Viitori contabili de la Colegiul Economic premiați de CECCAR după un concurs al performerilor – VIDEO 

Gheorghe Sorescu, fost subsecretar de stat în MAI, prefect, președinte de Consiliu Județean și actualmente director executiv al CECAR spunea că în spatele fiecărei afaceri de succes se află un economist bun. Sau un expert contabil priceput. 

 

Opt copii care știu să numere bine banii 

 

Ministerul Educatiei în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România(CECCAR) și cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, a organizat cea de a-3-a ediție a concursului de cultură și educație financiar-contabilă. 

                 

În data de 16 aprilie, elevi din clasa a XI-a din învățământul preuniversitar de stat și privat din întreaga țară s-au întrecut la faza județeană a competiției. La nivelul judetului Botosani concursul a fost organizat de către Inspectoratul Scolar Judetean Botoșani la Colegiul Economic “Octav Onicescu” sub îndrumarea CECCAR - Filiala Botosani și în parteneriat cu CJ Botosani.

Concursul s-a adresat elevilor de liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională - Tehnician în activități economice.

 

 

Eugenia Dăscălescu, președinte CECCAR Botoșani

„CECCAR se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.  Împreună cu instituțiile de învățământ, ne implicăm în formarea noilor generații de profesioniști  «Fit for Future - CONTăm pe și pentru noi»,  generații pregătite pentru provocările pe care le aduc digitalizarea, globalizarea, schimbarea modelelor de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a tinerilor investim în viitorul României, într-o economie sustenabilă. Educația financiar-contabilă este o direcție de acțiune prioritară în anul 2025 la nivelul CECCAR. Acest concurs  este menit să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, contribuind esențial și la orientarea acestora în carieră”,

 

 

Opt elevi al Colegiului Economic au promovat concursul însă doar doi dintre ei cor merge mai departe la etapa națională. 

 

Aceștia sunt:

 

  • Premiul I: Gabriel Brumari – Clasa a XI-a – 90 de puncte (prof. coordonatori Cristina Zamciuc și Marcela Luța)
  • Premiul I: David Gabriel Catargiu – Clasa a XI- a – 90 de puncte (prof. coordonator Niculina Stoleru)
  • Premiul II: Cosmin Mateiuc – Clasa a XI- a -  85 de puncte (prof. coordonator Gabriela Donisă)
  • Premiul III: Adriana Denisa Drețcanu – Clasa a XI- a – 81 de puncte (prof. coordonatori Cristina Zamciuc și Marcela Luța)
  • Premiul III: Bogdan Darian Gheorhieș – Clasa a IX-a – 81 de puncte – (prof. coordonator Gabriela Donisă)
  • Mențiune I: Rareș Gabriel Iancu – Clasa a IX-a – 71 de puncte (prof. coordonatori Cristina Zamciuc și Marcela Luța)
  • Mențiune II: Paul Sebastian Nechifor – Clasa a IX-a – 62 de puncte (prof. coordonator Gabriela Donisă)
  • Diplomă de participare: Luca Budnariu – Aroșculesei – 50 de puncte (prof. coordonator Niculina Stoleru). 

 

 

„Toți elevii sunt foarte bine pregătiți și a fost destul de greu să fie departajați. Comisia de evaluare și organizare a avut o misiune destul de grea. Punctajele au fost foarte strânse”, a transmis Eugenia Dăscălescu care a apreciat nivelul ridicat de cunoștințe ale elevilor de la Colegiul Economic. 

 

Elevii au fost premiați cu diplome și bani.

 

Ceremonia de premiere a avut loc miercuri, 30 aprilie 2025 în aula Colegiului Economic Octav Onicescu în prezența directorului Paul Octav precum și a inspectorului școlar general Bogdan Suruciuc și a lui Lucian Deac, administratorul public al CJ Botoșani. 

Au mai fost elevi și profesori și bineînțeles echipa de la CECCAR Botoșani formată din Eugenia Dăscălescu și Gheorghe Sorescu. 

 

Discursurile integrale pot fi urmărite în materialul video de mai jos: