Activitatea bucătăriei interne a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului situată la subsolul instituţiei va debuta din data de 16 februarie, la o zi după expirarea contractului încheiat cu firma de catering. Însă cum legislaţia în vigoare interzice efectuarea de investiţii de orice fel, această bucătărie îşi va desfăşura activitatea în condiţiile date, iar transportul hranei va fi făcut cu oale împrumutate de la o lată instituţie.
„Pe data de 16 februarie va fi prima zi cînd beneficiarii din centrele din Botoşani şi Mînăstirea Doamnei vor servi masa de la bucătăria noastră internă, Mîncarea va fi transportată în aproximativ zece marmite, care sunt nişte oale speciale de transportat mîncare, închise etanş, le-am luat cu împrumut de la o altă instituţie pînă vom avea voie să facem achiziţii”, a declarat Liviu Rădăşanu, director executiv DGASPC. Totodată, şeful instituţiei a mai declarat că, zilele acestea a fost depusă documentaţia pentru autorizarea bucătăriei la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor.