Una dintre micile reforme care vor avea loc la SC Nova Apaserv SA dar cu impact ridicat în rândul abonaților este informatizarea dispeceratului.
Directorul general, Alin Cirimpei a explicat că de la 1 februarie botoșănenii vor avea acces la un dispecerat de tip call-center.
Practic apelurile care se vor înregistra vor fi preluate în primă fază de un robot. În funcție de serviciul cerut, se va utiliza câte o tastă a telefonului, diferite pentru transmiterea indexului spre exemplu sau a unei avarii.
La momentul prezent un singur dispecer preia toate apelurile, cele pentru anunțarea unor avarii sau transmiterea consumului lunar sau alte tipuri de relații contractuale.
Așa se face că, în situații cu avarii majore, dispecerul primește sute de apeluri, cu aceeași plângere la care trebuie să ofere efectiv același răspuns.
Alin Cirimpei, director general SC Nova Apaserv SA
„În dispeceratul Nova Apaserv în momentul de față în timpul unei avarii sau când se produc avarii numărul de apeluri în dispecerat ajunge undeva la 500 – 600, dacă sunt avarii pe orașe și sunt avarii mari. Deci, acesta este un motiv pentru care timpul de așteptare este mare și operatorii răspund greu, pentru că discută cu consumatorii, nu că nu ne dorim să răspundem. Pe lângă faptul că avem în momentul de față până rezolvăm situația tehnică un echipament care nu ne permite lucrul acesta și care se va schimba începând cu data de 1 februarie”,
Când nu sunt intervenții tehnice în teren numărul de apeluri este în medie cuprins între 150 și 200.
Alin Cirimpei, director general SC Nova Apaserv SA
„La același număr avem undeva la 25 – 30.000 de apeluri în funcție de lună pentru declararea indexului. Deci activitatea este una destul de complexă iar call-center-ul nu este unul care funcționează foarte ușor”,
Un nou sistem care va mai usura activitatea din dispecerat și care va fi funcțional de luna viitoare.
În primă fază va intra în fază de testare pentru ca la momentul implementării să nu existe probleme.
Alin Cirimpei, director general SC Nova Apaserv SA
„Asta ne-am dorit, să putem prelua toate apelurile care vin către operator și să încercăm să le răspundem într-un timp cât mai rapid. Să vedem care este problema și să o soluționăm cât mai repede. Primul pas este să înregistrăm apelurile, să vedem cine sună, să-i recontactăm dacă este nevoie în cel mai scurt timp posibil, după care clar intervenția în teren trebuie urgentată”,
De-a lungul anilor au existat numeroase plângeri privitoare la faptul că dispeceratul nu răspunde la apelurile botoșănenilor ori că dispecerii au nervii întinși la maximum și astfel comunicarea se face în mod necorespunzător.