Dan Bittman și colegii săi au umplut iarăși Casa de Cultură a Sindicatelor la un nou spectacol ”Holograf Simfonic”. Al treilea din 2020 încoace și de fiecare dată fără vreun loc liber, chiar și atunci când show-ul a avut loc la Sala Polivalentă.
Vineri seară, trupa înființată în 1977 ca una rock și specializată pe parcurs în balade și cântece de dragoste, s-a alăturat din nou orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu pentru un veritabil imn al iubirii sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.
Deși trecuți de prima tinerețe și poate chiar și de a doua, Dan Bittman, Romeo Dediu, Iulian Vrabete, Tino Furtună și Edi Petroșel au umplut asistența de energie, aducând mai ales doamnelor și domnișoarelor chef de dans la melodii precum ”Să nu-mi iei niciodată dragostea” și ”Inelul”.
De mai multe ori instrumentiștii s-au oprit pentru ca publicul să preia inițiativa la refrene. Iar spectatorii și-au luat misiunea în serios. Cel mai mult patos, bineînțeles că în rândul spectatoarelor, a provocat piesa…
Dar mai bine să îi dăm cuvântul solistului vocal.
Dan Bittman, solist vocal Holograf
”Doamnele, domnișoarele o să se bucure enorm la următoarea piesă pentru că se intitulează… «Și băieții plâng…» Cât de tare puteți! Gândiți-vă cât rău vă facem noi, bărbații, zi de zi de zi. Acum scoateți tot răul din voi. Cred că nu m-ați înțeles, vreau mai tare, mai implicat. Puneți o picătură de venin, o picătură de cianură”,
Apoi microfonul invizibil a fost cedat și bărbaților întrucât ”și ei trăiesc în orașul acesta!”, iar apoi ”pentru o mâncare caldă în seara aceasta”, au cântat cu toții împreună.
A fost doar unul dintre momentele amuzante. Dincolo de interpretarea unor hituri precum ”Taina”, ”De câte ori să te iubesc?”, ”Undeva, departe”, ”Și băieții plâng…”, ”Primăvara începe cu tine”, ”Dragostea mea” și ”Dacă noi ne iubim”, Dan Bittman a avut și momente ce păreau desprinse dintr-un stand-up comedy.
Și a început încă de când și-a făcut apariția pe scenă, când a anunțat că sunetul ”e dat puțin mai încet ca nu cumva să vă deranjăm. V-ați luat bilete cu loc, se vede, deci nicio șansă să vă ridicați de pe locurile dvs. Ca să nu le pierdeți, bineînțeles”.
La ”Undeva, departe” a îndemnat un spectator să efectueze ”câteva mișcări, să vedem că nu ați anchilozat”, iar când pe scenă și-a făcut apariția Alis Făiniță a remarcat că este ”îmbrăcată din al V – a element”.
Dan Bittman, solist vocal Holograf
”Cineva care nu cadrează cu vârsta noastră. Este piesa pe care a rămas însărcinată Antonia. Ar putea fi fiica ei, dar nu este. A acceptat să cânte cu «Sanatoriul de Bătrâni»”,
Soprana a interpretat alături de Holograf și de orchestră ”Întoarce-te acasă”, single-ul pe care Antonia a devenit mamă, și ”Nu mai e timp”, fiind aplaudată în picioare de cei aproximativ 700 de spectatori.
A fost și momentul în care liderul amintitei trupe a devenit serios.
Dan Bittman, solist vocal Holograf
”Nu mai e timp de nimic, exact ce se întâmplă în zilele noastre. Ne grăbim, ne grăbim, avem nevoie de soluții și nu mai avem timp să ne dăm seama că mai trebuie să ne și iubim, să ne mai băgăm în seamă, să ne mai ascultăm”,
”Cât de departe” și ”Vreau o minune” au fost alte două piese cântate, după care solistul vocal a ținut să sublinieze de la cine a pornit ”Holograf Simfonic” în urmă cu cinci ani.
Dan Bittman, solist vocal Holograf
”Trebuie să spun că este meritul lui, dl Liviu Sorinel. M-am cam ofticat un pic că am văzut că a făcut și cu alții, dar sincere felicitări pentru că este un proiect superb și multă muzică românească care așteaptă așa ceva. Indiferent cine o cântă, cine a compus-o, proiectul acesta simfonic este unic, peren și sper să îl continuăm, Mulțumesc frumos”,
Spectacolul s-a încheiat cu un bis la care a revenit pe scenă și Alis Făiniță, făcut și după ce Dan Bittman a gândit cu voce tare: ”noi am vrea să plecăm acum, dar nu putem, am văzut că v-ați așezat”.